16.6.15

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 - Ο «Βιτσέντζος Κορνάρος» ξεκινά για Κρήτη

Εν όψει της ενάρξεως, το προσεχές Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, των δρομολογίων του σκάφους «Βιτσέντζος Κορνάρος» μεταξύ Καλαμάτας και Κισσάμου στην Κρήτη, το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 16 Ιουνίου 2015, ο Καλαματιανός πράκτορας των ΛΑΝΕ και ΑΝΕΚ Σταύρος Μπακολιάς, με συνεργάτιδά του και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Παν.Νίκα.
Ο κ. Μπακολιάς, που είναι κεντρικός πράκτορας της ΑΝΕΚ στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια να διαφημισθεί η γραμμή μεταξύ Καλαμάτας και Κισσάμου μέσω Κυθήρων, που έχει ως πλεονεκτήματα τις προσιτές τιμές εισιτηρίων και το ταξίδι τη νύκτα, ώστε να φθάνει κανείς στην Κρήτη το πρωί.
Στόχος είναι να ενδυναμωθεί η κίνηση, καθώς υπάρχει καλή προοπτική και να πραγματοποιείται και δεύτερο δρομολόγιο κάθε εβδομάδα.
Ο Δήμαρχος χαιρέτισε τη δυνατότητα επικοινωνίας διά θαλάσσης με την Κρήτη, ενώ ανέφερε πως ο Δήμος Καλαμάτας επιδιώκει να χρησιμοποιήσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση για την ανάπτυξη στενότερων σχέσεων με Δήμους της Μεγαλονήσου, όπως αυτός των Χανίων και άλλοι.
Όπως αναφέρθηκε, καίριας σημασίας για το μέλλον αυτής της σύνδεσης είναι η προσέλκυση φορτηγών από την Κρήτη, με σκοπό να χρησιμοποιούν το δρομολόγιο αυτό για να φθάσουν στην Πάτρα και από εκεί να μεταβούν στις αγορές της Ευρώπης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου