16.6.15

Κήρυξη Αλωνιών – Καλντεριμίων – Βρυσών Κάτω Βέργας του Δ. Καλαμάτας ως Μνημείων

Με αφορμή της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων για το παραπάνω θέμα θα θέλαμε να εκφράσουμε την πάγια θέση της παράταξής μας ότι τα μνημεία ιστορικής - πολιτιστικής κληρονομίας και όχι μόνο θα πρέπει να αναδεικνύονται, συντηρούνται και να αξιοποιούνται από αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και δομές.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση που αφορά τα λιθόστρωτα μονοπάτια, αλώνια και βρύσες της Τ.Κ. της Κάτω Βέργας του Δ. Καλαμάτας, καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις που θα προστατεύσουν τα παραπάνω μνημεία της ιστορικής - πολιτιστικής κληρονομίας του λαού μας, καθώς και αμέσως μετά να προχωρήσουν στην εκπόνηση κατάλληλων μελετών και εργασιών όπου σκοπό θα έχουν να αποκαταστήσουν τα ήδη διασωθέντα και να προβούν στις απαραίτητες έρευνες με σκοπό να αποκαλύψουν τυχόν άλλα στοιχεία του  παραπάνω μνημείου.
Καθήκον του Υπουργείου Πολιτισμού & του Δήμου Καλαμάτας είναι να προβούν στις παραπάνω ενέργειες και για υπόλοιπα μνημεία του τόπου μας προκειμένου να διασωθεί και να αναδειχτεί η φυσική – ιστορική -  πολιτιστική κληρονομία του τόπου μας για δημόσιο όφελος. 
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δ. Καλαμάτας:
Οικονομάκος Δημήτριος
Νιάρχος Αναστάσιος
Καντζιλιέρη Χριστίνα

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου