31.8.15

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ (4-0)ΤΗΝ ΚΑΛΛΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ.

Του: Αντώνη. Α. Αντωνόπουλου

Η …μπαρούτι από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, μύριζε έντονα μέχρι και το περισσότερο διάστημα του αγώνα του Παναθηναϊκού με την εμφανώς κατώτερη των περιστάσεων Καλλονή. 
Στη  Λεωφόρο υπήρχε δυσφορία για τον αναπάντεχο αποκλεισμό των «Πρασίνων» από κάποια Καμπάλα του Αζερμπαϊτζάν που του στερούσε με το καλημέρα το ευρωπαϊκό του ταξίδι στο Eyropa Leage. Ο προπονητής Γιάννης Αναστασίου και οι παίκτες του θα έπρεπε να κερδίσουν την Καλλονή και να κάνουν τα 2 στα 2 για να μείνουν στο παιχνίδι του πρωταθλήματος ,αλλά και να καλμάρουν την εξέδρα τους (Κυρίως τους σκληρούς της Θύρας 13)Με αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα και νέα πρόσωπα τους  Μαρινάκη, Αμπέντ και Λαγό ,ο Παναθηναϊκός εξ αρχής κυριάρχησε και έγινε οδηγός του παιχνιδιού στο γήπεδο του. Απέναντι σε μια Καλλονή που σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολόγησε την φήμη της μαχητικής ομάδας που παλεύει μέχρι τέλους και δημιουργεί αποτελέσματα εκπλήξεων .Αποδυναμωμένη δεν κατάφερε να γίνει απειλητική πλην σπανίων περιπτώσεων με διασωθέντα για την μαχητικότητα του τον Ελλακόπουλο και παρά τις αλλαγές που πραγματοποίησε ο φρέσκος στο πάγκο της Καλλονής ως πρώτος προπονητής Θαλλής Θεοδωρίδης. 
Η επιστροφή του Αμπέντ παρά το γεγονός ότι δεν είχε παιχνίδια στα πόδια του προσέθεσε συνοχή στο κέντρο των «πρασίνων» που παρήγαγε φάσεις για να …πυροβολούν Μπέργκ,  Καρέλλης και Πέτριτς στην επίθεση τον τερματοφύλακα της Καλλονής Μαλτέζο διεθνή Χόγκ.. Η αρχή έγινε με τον Καρέλη που με πλασέ στο 8΄εκανε γκολ(1-0) την λόμπα από δεξιά του Ζέκα .Πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια για την 15λεπτη ανάσα τους ο Νιγηριανός Ουκα λες και ήταν …βαλτός .
Ο Μάρκους Μπέργκ παραμόνευε και αυτός γύρισε στην μεγάλη περιοχή την μπάλα. Πάλι καλά που δεν την έδωσε στα πόδια του Σουηδού ,που πέρασε τον Χόγκ  και έκανε με πλασέ το 2-0.Η Καλλονή ανορθόδοξα επιχειρούσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα ,μέχρι που σε μια ακόμη θαλασσοταραχή της άμυνας της στο 53΄ο Ταυλαρίδης μετά από ασθενή απόκρουση του Χογκ σε σουτ του Καρέλη έκανε με πλασέ το 3-0.Στο 79’ ο Πέτρις μετά από υποδειγματικό γύρισμα του Καλτσά στη περιοχή με δυνατό βολέ έκανε το τελικό Παναθηναϊκός-Καλλονή 4-0.Στο 82΄ο Λάκωνας διαιτητής δεν είδε τον καλύτερο παίκτη του Παναθηναϊκού Μάρκους  Μπέργκ να ρίχνει αγκωνιά στον Μάρκοβιτς και δεν έδωσε απ ευθείας κόκκινη στον Σουηδό που σε ένα ακόμη ματς όπως και ο Λαγός είχαν ανεξήγητα νεύρα. Ο Παναθηναϊκός με καλή κυκλοφορία και κατοχή της μπάλας ,με κίνηση στο χώρο δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα της Καλλονής που πελαγοδρομούσε ανήμπορη να αντισταθεί .
Οι «Πράσινοι» κέρδισαν το ματς, αλλά και την εξέδρα που τα τελευταία 15 λεπτά του ματς τους αποθέωνε με χειροκροτήματα και συνθήματα. Όσο για την Καλλονή; Απογοήτευση, και οι άνθρωποι της Καλλονής οφείλουν να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να πειραματίζονται επί μακρόν. Ούτε να αλλάζουν τους παίκτες και τον βασικό κορμό της ομάδας τους σαν τα πουκάμισα. 
Γιατί η μάχη για την σωτηρία φέτος εκτιμάται ως δύσκολη, και σαφώς η θέση της Καλλονής και ο στόχος της δεν θα πρέπει να είναι αυτός .
Ας ελπίσουμε η δουλειά που θα γίνει στην διακοπή λόγο εθνικής ομάδας να βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα της Καλλονής .
Όσο για τον Παναθηναϊκό; Με την ευρεία αυτή νίκη του αγόρασε χρόνο ανοχής α[ο τους οπαδούς του .Το πόσο θα φανεί, αναλόγως βεβαίως πάντα και των αποτελεσμάτων στην συνέχεια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου