1.9.15

Η δημιουργία του τρίτου προοδευτικού πόλου είναι εθνική ανάγκη

Στην κοινή συνέντευξη τύπου για την επίσημη ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που έδωσαν η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Φεννηματά και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος παρευρέθηκε η Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015.

Με αφορμή την απόφαση των δύο κομμάτων για συνεργασία, συμπόρευση και συμπαράταξη, η Νάντια Γιαννακοπούλου έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Σήμερα που οι κούφιες υποσχέσεις και τα ψεύτικα διλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέουν, σήμερα που ΝΔ δεν μπορεί πια να κρύβεται πίσω από το υποτιθέμενο "μεταρρυθμιστικό" προσωπείο της, η δημιουργία του τρίτου προοδευτικού πόλου διακυβέρνησης είναι εθνική ανάγκη.

Η χώρα χρειάζεται δυνάμεις με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Δυνάμεις που προτάσσουν τη συναίνεση και τη συστράτευση.  Στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα και εν όψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου, η συμπαράταξη αυτή είναι αναγκαία. Αυτήν την πρωτοβουλία αναλάβαμε, και η ΔΗΜΑΡ ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας.

Το ΠΑΣΟΚ συμπορεύεται με τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς που δέχτηκαν το κάλεσμά του, που συνειδητοποιούν την κρισιμότητα των καιρών και προσκαλεί όλους τους πολίτες που ανήκουν στον ευρύ χώρο της σοσιαλδημοκρατίας να επιστρέψουν στις ρίζες τους και να υψώσουν τη φωνή τους ενωμένοι.  Απέναντι στον λαϊκισμό και παλαιοκομματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και τον συντηρητισμό της Νέας Δημοκρατίας, απέναντι στις δυνάμεις της δραχμοφιλίας που θέλουν να γυρίσουν τον τόπο δεκαετίες πίσω.

Με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, δίνουμε τη μάχη των εκλογών με όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες. Κυρίως όμως είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη μετά τις εκλογές. Η κοινή προγραμματική συμφωνία των 10+1 σημείων που υπογράψαμε θα περιλαμβάνει τα βασικά σημεία και τις προτάσεις
μας για την διακυβέρνηση της χώρας μετά τις 20 Σεπτεμβρίου. Ένα πρόγραμμα με βαθιές, τολμηρές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στον τρόπο οργάνωσης της παραγωγής και της οικονομίας, το κοινωνικό κράτος, τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Εμείς ξέρουμε και μπορούμε να το κάνουμε. Μπορούμε να εγγυηθούμε την σταθερότητα.  Έχουμε ομάδα, έχουμε ανθρώπους με γνώση, εμπειρία και αποτελεσματικότητα. Σήμερα αποδεικνύεται ότι έχουμε και βαθύτατο σεβασμό στις συνεργασίες. Ζητάμε λοιπόν από κάθε προοδευτικό δημοκρατικό πολίτη να μας δώσει τη δύναμη να φέρουμε πίσω την ελπίδα. Μόνο μαζί μπορούμε.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου