4.10.15

AΠΟΛΛΩΝΕΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2015 - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΤΕΧΝΕΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.

-Του: Αντώνη. Α. Αντωνόπουλου

Για 14η χρονιά πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των Απολλώνειων Βραβείων ,Αθλητισμού ,Τέχνης, Επιστήμης και κοινωνίας διαδρομές. Η εκδήλωση που πλέον είναι θεσμός πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό κέντρο του ΤΑΕ-ΚΒΟΝΤΟ,στο Παλαιό Φάληρο, και την παρουσίασε ο Αθλητικός συντάκτης Αντώνης Αντωνόπουλος. Στην εκδήλωση που είναι συνδιοργάνωση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Πανελληνίου συνδέσμου Γυμναστηρίων, της Πανελλήνιας ένωσης πτυχιούχων Φυσικής αγωγής του συλλόγου Ιδιοκτητών γυμναστηρίων Αττικής και του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού δικαίου, βραβεύτηκαν προσωπικότητες από τον χώρου του αθλητισμού, της τέχνης ,της επιστήμης και συνάνθρωποι μας για την κοινωνική τους δράση και προσφορά .Συγκεκριμένα :
1)Ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός Σπύρος Φωκάς ,πρωταγωνιστής σε πλειάδα ταινιών με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, Ιταλία και Αμερική. Από τους πρώτους Έλληνες ηθοποιούς που άνοιξε τα σύνορα για διεθνή καριέρα και αναγνώριση.
2)Ο επίσης πολύ σπουδαίος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής με πολύ σπουδαίες δημιουργίες στον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο. Ήδη αυτή την περίοδο ετοιμάζει την νέα ταινία του με  σενάριο βασισμένο στην αυτοβιογραφία του μεγάλου έλληνα και συμπατριώτη του Κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζατζάκη.
3Διονύσης Χατζηδάκης, Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, ρέκορντμαν πανελληνιονίκης στα 400 μ. εμπόδια και με πολύχρονη διαδρομή και προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση.
4)Τον σύλλογο συμπαράστασης παιδιών καρκινοπαθών «Η φωνή του Παιδιού» και των οικογενειών τους, με κύριο στόχο την δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας παιδιών και γονέων από την επαρχία για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία των ασθενών –παιδιών.
5)Τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Εταιρία νόσου Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών» με στόχο της εταιρίας την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, την υποστήριξη των ασθενών και την κινητοποίηση φορέων του κρατικού ιστού για την παροχή υπηρεσιών και διευκολύνσεων στους ασθενείς.

6)Τον σκιτσογράφο Σπύρο Ορνεράκη, τον Μουσικοσυνθέτη Γιώργο Κατσαρό, τον Μοριακό βιολόγο, Γενετιστή Δημήτρη Παναγόπουλο, τις πρωταθλήτριες κωπηλάτριες Αικατερίνη Νικολαίδου και Σοφία Ασουμανάκη ,την Αθλητική συντάκτρια του MEGA Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, την παλιά πρωταθλήτρια της κολύμβησης και σημερινή αθλίατρο Σοφία Δάρα, την διεθνή πολίστρια Αλεξάνδρα Ασημάκη, την παγκόσμια πρωταθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου.

7)Την Ολυμπιονίκη Χρυσοπηγή Δεβετζή, τον επικεφαλής σήμερα του αγωνιστικού τμήματος της ΑΕΚ Ντούσαν Μπάγιεβιτς με μακρά προπονητική διαδρομή σε πολλές ομάδες και ανάλογες επιτυχίες, και τους βετεράνους ποδοσφαίρου και Μπάσκετ, Κυριάκο Καραταϊδη που φόρεσε πολλά χρόνια την φανέλα του Ολυμπιακού και της εθνικής ομάδας, και τον μπασκετμπολίστα επίσης με πολύχρονη προσφορά στην εθνική ομάδα και με διεθνή μεγάλη καριέρα Θοδωρή Παπαλουκά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου