7.10.15

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Π. ΠΟΛΑΚΗ - Συντήρηση ασθενοφόρου ως... Lamborghini


Συντήρηση ασθενοφόρου ως... Lamborghini

Διαφθορά, κατασπατάληση και υπερτιμολόγηση στον χώρο των προμηθειών στο ΕΣΥ, κατήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής. «Το σύστημα της διαφθοράς συνεχίζει και γλεντάει», δήλωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε ενδεικτικά το κόστος συντήρησης των ασθενοφόρων στη Θεσσαλονίκη που ανέρχεται σε 6.500 ευρώ ετησίως για κάθε όχημα «κόστος που προσεγγίζει τη συντήρηση για μια Lamborghini». 

ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΟ 
 
Ο κ. Πολάκης αναφερόμενος στη σίτιση σημείωσε πως το υπουργείο δίνει «το τετραπλάσιο ποσό από αυτό που κοστίζει το φαγητό σε πεντάστερο ξενοδοχείο».

Οι αποκαλύψεις συνεχίστηκαν σε ό,τι αφορά τις προμήθειες αναλώσιμων υλικών στο ΕΣΥ: «Το κονδύλι για τους σάκους κωλοστομίας πριν από τρία χρόνια ήταν 18 εκατ. ευρώ και σήμερα ανέρχεται σε 54 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι 120.000 Έλληνες θα πρέπει να έχουν πρόβλημα. Η δαπάνη για τα γυαλιά οράσεως από 40 εκατ. ευρώ πήγε στα 47 εκατ. ευρώ και η περιτονιακή διήθηση από 3 εκατ. ευρώ πήγε το 2014 στα 28 εκατ. ευρώ».
Καταλήγοντας ο υπουργός εξήγγειλε νέα μέτρα για τον περιορισμό της σπατάλης, όπως πλήρης καταγραφή όλων των κωδικών και αντιδραστηρίων για τον εφοδιασμό νοσοκομείων, περιγραφή των τεχνικών και ποιοτικών προδιαγραφών για κάθε κατηγορία υλικών και όποιο νοσοκομείο δεν τα πληροί θα αποκλείεται από τους διαγωνισμούς. Επίσης, θα υπάρξει καθορισμός τιμής για κάθε κατηγορία προϊόντων. Όπως εξήγησε, το εύρος τιμής θα είναι συν - πλην 10% της τιμής που υπάρχει στο 50% των χωρών της Ε.Ε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου