12.11.15

Στα 448 ευρώ από τον νέο έτος η σύνταξη για όλους ; Ποιοι θα γλυτώσουν παίρνοντας κάτι… ψιλά παραπάνω

Ο κίνδυνος πλέον είναι ορατός σχετικά με την περικοπή όλων των συντάξεων ενόψει του νέου έτους, εφόσον τεθούν σε
εφαρμογή τα πλάνα του Γιώργου Κατρούγκαλου. 


Κορυφαίοι εργατολόγοι αλλά και όλοι οι εργατολόγοι πλέον στην Ελλάδα καταλήγουν στην δραματική διαπίστωση ότι, από την στιγμή που θα προχωρήσουν τα σχέδια Κατρούγκαλου τότε από το νέο έτος η σύνταξη θα φθάσει προς τα κάτω βέβαια στα 448 για όλους.

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων και ο γνωστός εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς κατά την τηλεοπτική του παρουσία στο δελτίο ειδήσεων του αρτ.

Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι όπως τόνισε που θα γλυτώσουν από το μεγάλο μαχαίρι στις συντάξεις και θα πάρουν κάποια ψιλά παραπάνω. Αυτό θα ισχύσει για όσους βγήκαν σε σύνταξη μέχρι και την 17η Αυγούστου. Από κει και ύστερα όλοι οι άλλοι είναι καταδικασμένοι να πάρουν σύνταξη της φτώχειας. Το ίδιο τόνισε ο Κώστας Τσουκαλάς θα ισχύσει για το εφάπαξ το οποίο ανέφερε ότι έτσι κι αλλιώς θα πάρουν όλοι πολύ μειωμένο.

Επισημάνθηκε και επισημαίνεται ακόμα ότι όσοι βγήκαν στην σύνταξη από την 18η Αυγούστου και μετά θα δουν τεράστιο σφαγιασμό στις αποδοχές τους. Ακόμα χειρότερα θα είναι τα πράγματα για όσους βγουν σε πρόωρη σύνταξη από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά. Η μείωση στις συντάξεις τους θα φθάσει όπως τόνισε ο Κώστας Τσουκαλάς και όπως τονίζουν όλοι οι εργατολόγοι ακόμα και στο 40%.

Οι συνταξιούχοι από την πλευρά τους μπροστά σε αυτές τις επερχόμενες δραματικές και εφιαλτικές περικοπές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι τέλους τον αγώνα τους. Αυτό επισήμανε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Παναγιώτης Βαβουγιός.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου