12.11.15

ΦΩΤΟ - ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗN ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΕΟ, (ΜΕΣΣΗΝΙΑ) ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ

Για την ύψιστη τιμή που της έγινε, η Βούλα Κοζομπόλη δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που είχα την δυνατότητα να φέρω ακόμη μια μεγάλη διάκριση για την πατρίδα μου. Αυτό το πανευρωπαϊκό βραβείο από την ανώτατη αρχή του αθλητισμού, την ΔΟΕ, δεν αποτελεί μόνο αναγνώριση των προσπαθειών μου. 
Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνω ακόμη περισσότερα στο να γίνει πράξη η προσφορά ίσων ευκαιριών για τις γυναίκες σε όλους τους τομείς του αθλητισμού. 
Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Πρόεδρό της, κ. Σπύρο Καπράλο για την έμπρακτη συμπαράσταση και όλους τους συναδέλφους μου Ολυμπιονίκες, για την συνεργασία τους για την εκπλήρωση των κοινών μας σκοπών».


Μία πολύ σημαντική διάκριση για την Ελλάδα, έλαβε χώρα χθες στη Λωζάνη, κατά την εκδήλωση της απονομής των βραβείων «IOC Women & Sport Awards 2015», που διοργανώνει η ΔΟΕ.

Πιο συγκεκριμένα, στο εντυπωσιακό Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης , η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και Aργυρή Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης, κα Βούλα Κοζομπόλη, επιλέχθηκε από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), να λάβει το σχετικό βραβείο της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, για τη φετινή χρονιά.
Η βράβευση στην κα Κοζομπόλη έγινε από την Lydia Nsekera (chair of the IOC Women in Sport Commission), παρουσία του Προέδρου κ. Bach και των λοιπών μελών της ΔΟΕ, καθώς και του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) κ. Καπράλου, του Πρέσβη της Ελλάδας στην Ελβετία κ.Μάνεση και πολλών διεθνών προσωπικοτήτων. Η βράβευση αυτή αποτελεί μία αναγνώριση για την προσφορά της  κα Κοζομπόλη στην προαγωγή του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, της Υγείας και της Παιδείας στο γενικότερο πληθυσμό της χώρας μας, ως Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και παράλληλα αποτελεί μία έμπρακτη αναγνώριση της υποστηρικτικής της δράσης στην προαγωγή του γυναικείου αθλητισμού, καθώς και την ανάπτυξη της γυναικείας υδατοσφαίρισης από την οποία προέρχεται.  
Συνολικά απονέμονται έξι βραβεία, ένα παγκοσμίου επιπέδου και ένα ανά ήπειρο. Η ΔΟΕ με αυτή την ετήσια εκδήλωση θέλει να προωθήσει την πρόοδο των γυναικών σε όλους τους τομείς στον αθλητισμό. Αυτό που λαμβάνεται υπόψη για την απονομή των βραβείων είναι κάποιο σημαντικό επίτευγμα ή η συνεισφορά για την ανάπτυξη, την ενθάρρυνση και την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών και των νεώτερων κοριτσιών σε όλα τα επίπεδα του παγκόσμιου αθλητισμού. 
Επιπλέον στην κα Κοζομπόλη αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες της για την ανέλιξη των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και της παροχής ίσων ευκαιριών, τόσο στο καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, όσο και στις θέσεις ευθύνης (ήτοι προπονήτριες, διαιτητές, manager και στελέχη ) του αθλητισμού.
Για την Αφρική το βραβείο έλαβε η κα Μervat Hassan, για την Ασία η κα Shaikha Hayat Bint AbdulazizAl-Khalifam, για την Αμερική η κα Σάρα Ροζάριο και για την Ωκεανία η κα Cathy Freeman και το παγκόσμιο βραβείο δόθηκε στην
Ολυμπιακή Επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ως κάτοχος του βραβείου για την Ευρώπη, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που είχα την δυνατότητα να φέρω ακόμη μια μεγάλη διάκριση για την πατρίδα μου. Αυτό το διεθνές βραβείο από την ανώτατη αρχή του αθλητισμού, την ΔΟΕ, δεν αποτελεί μόνο αναγνώριση των προσπαθειών μου. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνω ακόμη περισσότερα στο να γίνει πράξη η προσφορά ίσων ευκαιριών για τις γυναίκες σε όλους τους τομείς του αθλητισμού. Τέλος,
θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον πρόεδρο της κ. Σπύρο Καπράλο, για την έμπρακτη συμπαράσταση και όλους τους συναδέλφους μου ολυμπιονίκες για την συνεργασία τους, για την εκπλήρωση των κοινών μας σκοπών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου