13.11.15

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Τί είπε ο Απ.Τζιτζικώστας στην ομιλία του !

Ολοκληρώνεται απόψε η διήμερη περιοδεία του υποψήφιου για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Τζιτζικώστα στην Πελοπόννησο.
Ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε χτες και σήμερα τη Νεμέα, το Ναύπλιο, το Άργος, το Ξυλόκαστρο, το Κιάτο, την Κόρινθο, την Τρίπολη, τους Μολάους, το Γύθειο, τη Σπάρτη και την Καλαμάτα, όπου συναντήθηκε με φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του και συνομίλησε με εκατοντάδες πολίτες.
Ο κ. Τζιτζικώστας πραγματοποίησε το διήμερο τρεις κεντρικές ομιλίες σε Κόρινθο, Τρίπολη και σήμερα στην Καλαμάτα.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Απόστολου Τζιτζικώστα απόψε στην Καλαμάτα είναι τα εξής:

-Να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής
Όσο το κεντρικό κράτος δεν ακούει τη Καλαμάτα και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βάζει τρικλοποδιές στον τουρισμό, τις εξαγωγές, τις εμπορικές συναλλαγές, τον πρωτογενή τομέα, νέο παραγωγικό μοντέλο δεν θα χτίζεται. Η δική μου λογική βρίσκεται στο αντίθετο άκρο της λογικής ΣΥΡΙΖΑ.
Τις ίδιες ευκαιρίες, τις οποίες έχουμε προσφέρει στην Κεντρική Μακεδονία, η οποία για δεύτερη χρονιά σπάει κάθε ρεκόρ απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων, ιδιαίτερα εδώ στη Μεσσηνία, αυτή τη λογική θα ακολουθήσουμε. Με τις παραγωγικές δυνάμεις και την κοινωνία, θα ξεμπλοκάρουμε όλα τα εμπόδια για να δημιουργήσουμε συνθήκες ενίσχυσης της υγιούς επιχειρηματικότητας, και προστασίας των κοινωνικά ασθενέστερων. Εξάλλου είναι πολλά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής που παραμένουν αναξιοποίητα εξαιτίας των λαθών αυτής της κυβέρνησης:
Με πρώτο - πρώτο, τον πρωτογενή τομέα, όπου εδώ έχουμε ίσως το πιο σημαντικό εθνικό αγαθό, το ελαιόλαδο, την καλύτερη ποικιλία, την καλύτερη ποιότητα, την πιο οργανωμένη παραγωγική βάση, στην οποία όμως πρέπει να δώσουμε επιπλέον κίνητρα για την τυποποίηση και την εξαγωγή, ώστε να κατακτήσουμε τις διεθνείς αγορές. Στον τουρισμό, όπου έχουμε τη ναυαρχίδα, το Κόστα Ναβαρίνο, και καλούμαστε τώρα να κάνουμε τα επόμενα βήματα, για να υλοποιήσουμε το μεγάλο όραμα του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, που έβαλε τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, καθιστώντας αυτόν τον τόπο, επίκεντρο του διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος.
Υπάρχουν δύο ακόμα βασικά σημεία: Πρώτον να ολοκληρωθούν ταχύτατα τα μεγάλα οδικά έργα, ώστε να υπάρχει ακόμα καλύτερη προσβασιμότητα και δεύτερον να αναβαθμιστεί σε επίπεδο υποδομών το αεροδρόμιο της Καλαμάτας για να μπορεί να δεχτεί ακόμα περισσότερους επισκέπτες.

-5 άξονες οικονομικής πολιτικής:
Η χώρα μας σήμερα χρειάζεται μια οικονομική πολιτική βασισμένη σε πέντε άξονες:
1.Την αξιοπιστία, το σταθερό επενδυτικό περιβάλλον και την ασφάλεια, που θα φέρουν επενδύσεις.
2.Τις διαρθρωτικές αλλαγές για ένα κράτος ευέλικτο και ανταγωνιστικό, που δεν βάζει εμπόδια στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
3.Την ενίσχυση της ρευστότητας με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και την αποτελεσματική διαχείριση του ΕΣΠΑ και έναν νέο Αναπτυξιακό Νόμο.
4.Αποτελεσματικές και γρήγορες αδειοδοτήσεις, που δεν βάζουν εμπόδια στον επενδυτή, που τον διευκολύνουν.
5.Και βέβαια την αξιοποίηση επιτέλους με ένα γενναίο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, της δημόσιας περιουσίας, με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

-5 άξονες Θεσμικών Αλλαγών:
Η χώρα μας χρειάζεται όμως, πέρα από μια νέα οικονομική πολιτική, και θεσμικές αλλαγές σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις:
1.Την άμεση κατάργηση του Νόμου Περί Ευθύνης Υπουργών, γιατί δεν μπορεί να είναι τόσο σύντομη η αποσβεστική προθεσμία ως προς την ποινική ευθύνη που φέρουν.
2.Την αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των Βουλευτών και την κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του Βουλευτή.
3.Τη θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τη θητεία του Πρωθυπουργού, που δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα οχτώ χρόνια.
4.Το ασυμβίβαστο του αξιώματος του υπουργού με εκείνο του Βουλευτή, για να θεμελιώσουμε την ουσιαστική διάκριση της εκτελεστικής από τη νομοθετική εξουσία.
5.Την ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, με ενισχυμένες αρμοδιότητες στην εξωτερική πολιτική και την άμεση εκλογή του από τους Έλληνες πολίτες, για να μην μπορεί κανείς πλέον να παίζει με τους θεσμούς και να εκβιάζει με τη διακοπή του κοινοβουλευτικού έργου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου