13.11.15

Κυριακάτικο Τρέξιμο Αναψυχής ("running for fun") | Διαδρομή: Φιλιατρά - Στόμιο - Φιλιατρά (7,24 χλμ) | Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Έτσι απλά, έτσι αυθόρμητα, σκεφτήκαμε να καθιερώσουμε στα Φιλιατρά το Κυριακάτικο Τρέξιμο Αναψυχής ("running for fun") χωρίς ανταγωνισμό και χωρίς χρονόμετρα, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 στις 10:00 π.μ.. Η συνολική απόσταση της διαδρομής (Φιλιατρά – Στόμιο - Φιλιατρά) είναι 7,24 χλμ, μία διαδρομή η οποία συνδυάζει χωμάτινα και ασφάλτινα τμήματα, καθώς και ωραία φυσικά τοπία. 

Σας καλούμε να τρέξουμε όλοι μαζί, να γνωριστούμε, να περάσουμε καλά, να ξεφύγουμε από τα προβλήματα και το άγχος της καθημερινότητας!    

Και αν αγαπήσετε το τρέξιμο, τότε θα έχετε κάνει το πρώτο θετικό βήμα για την υγεία και το σώμα σας!    

Και μην ξεχνάτε ότι:  

«Αξία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη. Το τρέξιμο κρατάει τον άνθρωπο πάντα ακμαίον και υγιή». 

«Στο τρέξιμο δεν σου χαρίζεται τίποτα. Πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για κάτι μέχρι να το κατακτήσεις. Όσοι το βάζουν στη ζωή τους και το ακολουθούν, το συνεχίζουν, γιατί είναι μια πηγή χαράς και ευεξίας».    

Και που το ξέρετε; Αυτός ο Κυριακάτικος αγώνας δρόμου αναψυχής, ίσως αποτελέσει την απαρχή για μελλοντική επίσημη διοργάνωση στα Φιλιατρά σε ετήσια βάση, με ανταγωνισμό και χρονόμετρα, με έπαθλα, αναμνηστικά μετάλλια και βεβαιώσεις συμμετοχής, διοργάνωση η οποία θα προσελκύει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά διαδρομής 
Απόσταση: 7,24 χλμ. 
Χωμάτινη διαδρομή: 1,9 χλμ
Ασφάλτινη διαδρομή: 5,34 χλμ
Υψομετρική διαφορά διαδρομής: 53,00 μ 
Ημερομηνία: Κυριακή 15 Νοεμβρίου 
Εκκίνηση: Δημοτικό Στάδιο Φιλιατρών
Ενδιάμεσος προορισμός: Παραλία "Στόμιο"
Τερματισμός: Δημοτικό Στάδιο Φιλιατρών 
Ώρα εκκίνησης: 10:00 π.μ.  

Περιγραφή διαδρομής
Πρόκειται κυρίως για ασφάλτινη διαδρομή (εκτός από 2 σημεία χωμάτινης διαδρομής συνολικού μήκους 1,9 χλμ) με υψομετρική διαφορά 53,00 μ.
Με αφετηρία το Δημοτικό Στάδιο Φιλιατρών και ακολουθώντας μια χωμάτινη διαδρομή περίπου 950 μ φτάνουμε στον ασφάλτινο παραλιακό δρόμο των Φιλιατρών.
Συνεχίζουμε κατά μήκος του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση την παραλία "Στόμιο", όπου κάνουμε αναστροφή.
Τέλος, ακολουθούμε την ίδια διαδρομή με αντίθετη κατεύθυνση και καταλήγουμε ξανά στο Δημοτικό Στάδιο Φιλιατρών (τερματισμός). 


Δικαίωμα Συμμετοχής 
Στο Κυριακάτικο Τρέξιμο Αναψυχής ("running for fun") μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. 
Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν υποστεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και να είναι απολύτως υγιείς.
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι συμμετέχοντες θα συμμετάσχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. 
Συστήνεται σε όλους τους συμμετέχοντες, να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και ειδικότερα σε καρδιολογικό έλεγχο για όσους είναι άνω των 35 ετών
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου