" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

25.8.16

ΒΟΜΒΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ – Πόσα χρήματα πήρε η Ελλάδα για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων


tsipras_avramopoulos_

Εάν έχετε αναρωτηθεί πόσα χρήματα έχει πάρει η χώρα μας για την μετεγκατάσταση των προσφύγων, η απάντηση ήρθε δια… στόματος Δημήτρη Αβαρμόπουλου, ύστερα  από ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή, η χρηματοδοτική στήριξη της Ε.Ε. στην Ελλάδα για το προσφυγικό ξεπερνά τα 845 εκατομμύρια ευρώ!
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα: «…Η Επιτροπή παρέχει σημαντική χρηματοδοτική στήριξη στην Ελλάδα από τα Ταμεία Εσωτερικών Υποθέσεων για την αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν από την αύξηση των πιέσεων στο σύστημα ασύλου και μετανάστευσης της χώρας, καθώς και για τη διαχείριση των εξωτερικών της συνόρων. Επιπλέον των κονδυλίων ύψους άνω των 500 εκατ. EUR που διατίθενται στην Ελλάδα για τα εθνικά προγράμματα για την περίοδο 2014-2020, έχουν διατεθεί ακόμη 345 εκατ. ευρω περίπου για βοήθεια έκτακτης ανάγκης».
Μάλιστα, ο Επίτροπος Μετανάστευσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου όταν επισημαίνει τα εξής: «…Η επαναφορά της Ελλάδας στο σύστημα του Δουβλίνου θα εξαρτηθεί από τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, τη διαφύλαξη της ακεραιότητας του χώρου Σένγκεν και την ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών. Για την εφαρμογή τους θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το ενδεχόμενο εισροής μεγάλου αριθμού νέων αιτούντων άσυλο στη χώρα, γεγονός το οποίο δεν θα πρέπει να συνεπάγεται δυσβάσταχτο βάρος για την Ελλάδα».
Και καταλήγει: «Οι συστάσεις της Επιτροπής περιλαμβάνουν έναν κατάλογο με επείγοντα μέτρα τα οποία πρέπει να λάβει η Ελλάδα, με τη στήριξη της ΕΕ και των άλλων κρατών μελών, ώστε να ξαναρχίσουν οι μεταφορές με βάση τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 604/2013. Αν και η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο από την πρώτη σύσταση της Επιτροπής που εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2016, χρειάζεται, ωστόσο, να γίνουν περισσότερα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου