3.9.16

Εξιχνιάστηκαν απάτες σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία


Εξιχνιάστηκαν απάτες σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία

Εξιχνιάστηκαν από την ασφάλεια Κορίνθου, οκτώ περιπτώσεις απάτης και είκοσι περιπτώσεις απόπειρας απάτης στην Κορινθία, την Αργολίδα και την Αρκαδία και για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη προχθές το βράδυ στην Κόρινθο ένας 55χρονος Βούλγαρος. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, η οποία περιλαμβάνει άγνωστο αριθμό συνεργών του. Ειδικότερα, αναφορικά με τη δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε πολίτες και αφού πρώτα εξακρίβωναν ότι πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένο άτομο, στην συνέχεια δήλωναν ψευδώς την ιδιότητα του αστυνομικού ή του γιατρού και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το παιδί τους ή κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την ασφάλεια Κορίνθου, εξακριβώθηκε ότι η εγκληματική αυτή ομάδα, κατά το χρονικό διάστημα από τις 12 Ιουλίου έως και προχθές 31 Αυγούστου του 2016, διέπραξαν συνολικά, δύο περιπτώσεις απάτης και έντεκα απόπειρες απάτης, στην Κορινθία, τέσσερις απάτες και εννέα απόπειρες στην Αργολίδα και δύο περιπτώσεις απάτης στην Αρκαδία.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 31.900 ευρώ, μέρος του οποίου βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του, ενώ το χρηματικό ποσό που αποπειράθηκαν να αποσπάσουν ανέρχεται στις 320.000 ευρώ.
Κατασχέθηκαν, ένα όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Ο 55χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου