1.9.16

Θα έχουν κακό τέλος ....

«Βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με την περυσινή προκύπτει από την έρευνα της ΕΣΕΕ για τις θερινές εκπτώσεις, ωστόσο οι προσδοκίες του εμπορικού κόσμου εκπτώσεων περί ουσιαστικότερης ανάκαμψης δεν επαληθεύτηκαν καθώς συνολικά η έρευνα (πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 200 επιχειρήσεων) καταγράφει πτώση του τζίρου κατά 9,7% σε σύγκριση με πέρυσι». To θεσπέσιο αυτό κείμενο προέρχεται από το «ανεξάρτητο» Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. 
Το ίδιο που είχε κάνει εκείνο το τρομερό αφιέρωμα για την υποδοχή που επιφύλαξαν οι συντοπίτες του στην Άρτα στον Αλέξη Τσίπρα. Αν δεν κάνουμε λάθος είχε πάρει... Πούλιτζερ. Το ίδιο βραβείο θα πρέπει να πάρει τώρα και η παραπάνω είδηση που καταγράφει τα στοιχεία για την ελληνική αγορά.
 Όλοι, και κυρίως οι έμποροι, είδαν ότι η αγορά βούλιαξε αλλά το ΑΠΕ τι λέει; Είναι... βελτιωμένη η εικόνα σε σχέση με πέρυσι αλλά έπεσε 9,7% επειδή ήταν υψηλότερες οι προσδοκίες των εμπόρων. Απίστευτα πράγματα και δεν είναι λάθος το κείμενο. Είναι η λογική που επικρατεί σε ένα κρατικό μέσο ενημέρωσης το οποίο πληρώνουμε όλοι εμείς, όπως και η ΕΡΤ, για να κάνει προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης. Να μην εμφανιστεί στην κοινή γνώμη η καταστροφή στην οικονομία και η δυσκολία στην καθημερινότητα. Να εξωραϊστεί αυτό που έφτιαξε ο κ. Τσίπρας και η παρέα του. Και καλά, το ΑΠΕ ποιο είναι και γιατί να μας ενδιαφέρει; Έτσι είναι, ωστόσο, αποτελεί ένα δείγμα για το πώς βλέπει η κυβέρνηση την ενημέρωση και πώς σκέφτεται το τηλεοπτικό τοπίο τα επόμενα χρόνια. Ρωτάς για παράδειγμα κυβερνητικά στελέχη: «Θα κλείσουν κανάλια μετά τη δημοπρασία; Θα μείνουν χιλιάδες άνεργοι; Θα είναι ελεγχόμενη η ενημέρωση;» Και τι απαντούν: «Μαύρο σε κανάλια έριξε ο Σαμαράς». Ξεχνούν βεβαίως ότι η ΕΡΤ έκλεισε για ένα μήνα κι άνοιξε αμέσως. Τα κανάλια που θα κλείσουν μετά τη διαδικασία του παπατζή πότε θα ξανανοίξουν; Η κυβέρνηση δεν ανέχεται τη διαφορετική φωνή. Θέλει να έχει μέσα ενημέρωσης σαν το ΑΠΕ και την ΕΡΤ. Θέλει να έχει ελεγχόμενους καναλάρχες που αύριο θα τους εκβιάζει ότι θα δώσει κι άλλες άδειες, επομένως θα πρέπει να μοιραστεί ξανά η πίτα της αγοράς. Θέλει να βγουν μπροστά οι «αριστεροί Ταλιμπάν» που βγαίνουν τις τελευταίες ημέρες στα κανάλια και γλείφουν τον.... Νικόλαο... Παππακό, όπως φωνάζουν πλέον τον υπουργό Επικρατείας. Θα έχουν κακό τέλος.




πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου