4.2.17

Δεν άντεξε το μόσχευμα 37χρονος λοχίας

Δεν άντεξε το μόσχευμα και εξέπνευσε σε νοσοκομείο 37χρονος λοχίας, πατέρας δύο παιδιών, σκορπίζοντας απέραντη θλίψη και οδύνη για την πρόωρη, άδικη, αιφνίδια απώλεια.  
Ο άτυχος Κωνσταντίνος Καζατζής άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή κι ενώ βρισκόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. 
 Είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση τις ημέρες των Φώτων. Ο 37χρονος και η οικογένειά του πίστευαν σ’ αυτό το μόσχευμα που «έψαχναν» όλο το προηγούμενο διάστημα. Ήλπιζαν ότι όλα θα πήγαιναν καλά και θα ξεπερνούσε το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Επιτέλους, είχε βρεθεί δότης.
Δυστυχώς, άγνωστο για ποιο λόγο, κι ενώ προχθές το μεσημέρι φαινόταν ότι ήταν καλά, ο 37χρονος, που όλο αυτό το χρονικό διάστημα παρέμενε νοσηλευόμενος, παρουσίασε το βράδυ ξαφνική αδιαθεσία.
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή αυτό δεν κατέστη δυνατό. Συγγενείς και φίλοι, συγκλονισμένοι ενημερώθηκαν χθες το μεσημέρι για την απώλειά του. Η οικογένειά του είναι συντετριμμένη.
Ο 37χρονος καταγόταν από τη Βυζίτσα και ήταν κάτοικος Βόλου. Ήταν παντρεμένος με την Σοφία Καζατζή, με την οποία είχε αποκτήσει ένα γιο και μία κόρη, τον Ραφαήλ και τη Μαρία, ηλικίας 10 και 12 ετών.
Υπηρετούσε στο Καστελόριζο, όμως λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε, οδηγήθηκε σε αναρρωτική άδεια. Εδώ και δύο χρόνια τον παρακολουθούσε το Φρουραρχείο Βόλου.
Κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει την τραγική κατάληξη της υγείας του. Άνθρωποι που τον γνώριζαν είπαν ότι ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, ένας καλός πατέρας, παράδειγμα ανθρώπου.
Οι συγγενείς του ήταν σοκαρισμένοι. Ο άνθρωπός τους δεν βγήκε τελικά ποτέ ζωντανός από το νοσοκομείο, ενώ όλοι περίμεναν όταν θα άφηνε πίσω τη ψυχοφθόρα εμπειρία που είχε.

Η κηδεία του  έγινε το Σάββατο από τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου με απόδοση τιμών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου