Τώρα που αρχίζει το Τριώδιο (αποκριές)
προτείνουμε μια άλλη, διαφορετική μακαρονάδα, που θα αρέσει σε μικρούς και
μεγάλους.
340 γρ. σπαγγέτι
2 κ.σ ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
3/4 φλ. ζωμός κοτόπουλο
1 φλιτζάνι με τα 3 τυριά τριμμένα (ιδανικά είναι κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα, πεκορίνο)
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια ανάλογα με τις οδηγίες στο κουτί και κράτα 1 φλιτζάνι από το νερό.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο για ένα λεπτό. Αμέσως μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ζωμό και μισό από το νερό που έχεις κρατήσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα βρασμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά. Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε το τυρί, ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να λιώσει καλά και να γίνει πιο κρεμώδες το αποτέλεσμα. Ρίξε όσο αλάτι και πιπέρι θέλεις και σέρβιρε με λίγο μαϊντανό.