3.2.17

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ...ΔΡΑΜΑΜΙΝΕΣ !!! ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν ένα εκατομμύριο ραβασάκια με τις νέες εισφορές

 ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ !!!
Η έναντι καταβολή στον ΕΦΚΑ δεν είναι στο τσάμπα, αλλά έχει τόκο 8%!

Στην ιστοσελίδα  του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) Έκαν την εμφανισή τους τα πρώτα  1.030.000 «ραβασάκια» με τις νέες εισφορές που υπολογίζονται στο καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα του 2015.
Τα ειδοποιητήρια αφορούν τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ, του πρώην ΟΑΕΕ και σχεδόν 7.000 του πρώην ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (έχουν όλα ενταχθεί στον ΕΦΚΑ) που το 2015 είχαν δηλώσει στην εφορία εισόδημα από μία μόνο δραστηριότητα.
Τα υπόλοιπα θα ανέβουν αφού ολοκληρωθούν οι διασταυρώσεις, καθώς κατά το προηγούμενο διάστημα διαπιστώθηκαν σημαντικά λάθη στο ύψος των εισοδημάτων από παράλληλη απασχόληση. Σύντομα θα αναρτηθούν και τα ειδοποιητήρια για τους υπόλοιπους περίπου 500.000 ασφαλισμένους, στο www.efka.gov.
Τρόποι εξόφλησης
Η πληρωμή των εισφορών, όπως πρώτος αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος στις 24 Ιανουαρίου, θα είναι για δύο μήνες. Στο τελικό ειδοποιητήριο που δημοσιεύει η εφημερίδα μας, ο ασφαλισμένος έχει να πληρώσει 167,95 ευρώ εισφορά για τον Ιανουάριο και 167,95 ευρώ για τον Φεβρουάριο. Η προθεσμία πληρωμής είναι ως τις 28 Φεβρουαρίου και ως τις 31 Μαρτίου 2017 αντίστοιχα. Συνολικά θα πρέπει να καταβάλει 335,9 ευρώ για δύο μήνες.
Ο νόμος τού δίνει το δικαίωμα να πληρώσει έναντι, καταβάλλοντας είτε το 50% είτε και το 35% ή ακόμη και το 5% του μηνιαίου ποσού που γράφει το ειδοποιητήριο. Πριν το κάνουν οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να διαβάσουν και τη δεύτερη σελίδα στα «ψιλά γράμματα» που λέει ότι αν μέσα στις προθεσμίες πληρωμής δώσουν λιγότερα, τότε το υπόλοιπο, απλήρωτο, ποσό τοκίζεται με μηνιαίο τόκο 8% και φορτώνει τις εισφορές των επόμενων μηνών. Η έναντι καταβολή δηλαδή στον ΕΦΚΑ δεν είναι στο τσάμπα, αλλά έχει τόκο 8%!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου