9.5.17

ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΤΙΚΕΣ είναι οι εξελίξεις για την αποκατάσταση του λιμανιού της Κυπαρισσίας όπως είχαμε αναφέρει σε ρεπορτάζ μας καθώς δρομολογείται το σημαντικότερο έργο για την περιοχή. Μάλιστα επιβεβαιώνεται η αγαστή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας καθώς οι υποδομές που απαιτούνται για το λιμάνι είναι κρίσιμες για το μέλλον της τοπικής οικονομίας.
Ο κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας και εκλεγμένος πρόεδρος του Λινενικού Ταμείου Μεσσηνίας με αφορμή την ικανοποιητική αυτή εξέλιξη, μας δήλωσε ότι η δημοπρασία για την επισκευή του λιμένος της Κυπαρισσίας , θα διενεργηθεί την Τρίτη 30 Μα'ί'ου 2017 στην Τρίπολη, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Κύριος του σοβαρού έργου της επισκευής του λιμένος της Κυπαρισσίας, είναι το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας. Φορέας χρηματοδότησης και υλοποίησης, είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Ταμείο, με τα οποία έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση το Λιμενικό Ταμείο καθώς και ο Δήμος Τριφυλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες εφόσον ολοκληρωθεί η ανάδειξη του σχήματος κατασκευής από τον ανάδοχο τα έργα να ξεκινήσουν όσο σύντομα γίνεται πριν
ολοκληρωθεί η φετινή τουριστική περίοδος. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                            ΣΤΑ 50 ΛΕΠΤΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΜΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ Λιμενάρι Φιλιατρών ξεκίνησε η πρώτη συγκομιδή υπαίθριου καρπουζιού για εξαγωγική δραστηριότητα με τα πρώτα ώριμα προιόντα να συγκομίζονται τις επόμενες
ημέρες από τις μεγάλες καλλιέργειες της περιοχής, καθώς προς το παρόν οι τιμές είναι σχετικά ικανοποιητικές σύμφωνα με εκτιμήσεις των παραγωγών.
Για άλλη µια χρονιά οι καλές καιρικές συνθήκες ευνόησαν στην πρωιµότητα συγκοµιδής για τα καρπούζια θερµοκηπίου, τουτέστιν υπό κάλυψη σε µεγάλα τούνελ, από Τριφυλία και Ηλεία, όµως όπως αναφέρουν στην Agrenda παραγωγοί από την περιοχή, οι τιµές είναι φέτος µειωµένες περίπου κατά 37% από την αντίστοιχη περίοδο πέρσι και το επίπεδο των 80 λεπτών το κιλό. Μέση τιµή στα 50 λεπτά το κιλό στον παραγωγό αναλόγως των ποικιλιών. Η συγκοµιδή ξεκίνησε µε καλές αποδόσεις για τα πρώτα υπό κάλυψη..
ΝΕΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
Στα θετικά καταγράφεται φέτος η άριστη ποιότητα του καλοκαιρινού είδους καθώς καλλιεργήθηκαν πρώτη φορά νέες αλλά δοκιµασµένες ποικιλίες. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει κινητικότητα τόσο στην εγχώρια όσο και στην ξένη αγορά αλλά τυχόν αύξηση της ζήτησης αναµένεται µετά τα µέσα Μαΐου οπότε εικάζεται ότι θα επικρατήσει καύσωνας. 
Παράλληλα, η κατανάλωση καρπουζιού είναι άµεσα συνδεδεµένη µε τις υψηλές καλοκαιρινές θερµοκρασίες. Ο παραγωγός κ. Παπαδόπουλος τόνισε πριν λίγο μιλώντας στο kyparisisanews.com ότι η περιοχή της Τερψιθέας θα διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία στην εξαγωγική δραστηριότητα χάρη στο μεράκι και την επιμονή των παραγωγών μας .«∆ίνεται σιγά-σιγά έµφαση και στα άσπερµα καρπούζια, όσο αποκτάµε και την τεχνογνωσία. Πρώτα δίνονταν έµφαση στην υπερπρώιµη ποικιλία bostana αλλά πλέον µπαίνει και η σελήνη», σηµειώνει ο Π. Κόλλιας, παραγωγός από την Ηλεία. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                  ΟΜΟΡΦΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ STAR ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ
ΠΡΟΒΟΛΗ στην μυθική πόλη του Ομήρου έκανε η συνάδελφος Σοφία Γαλάνη για λογαριασμού της σελίδας και το τηλεοπτικού σταθμού Star, με ένα μικρό αλλά έξοχο βίντεο 360 μοιρών, αναδεικνύοντας την ομορφιά του μοναδικού τόπου μας. Το κανάλι με το ρεπορτάζ του αποτελεί ένα ακόμα πρεσβευτή της περιοχής σε μια εποχή που το τουριστικό προιόν αποκτά αξία. Γράφει η καλή φίλη συνάδελφος: 
Χρειαστήκαμε δυόμισι ώρες, μέσω της νέας εθνικής οδού, για να φτάσουμε από την Αθήνα στην πανέμορφη Κυπαρισσία. 
Το star.gr βρέθηκε στην Άνω Πόλη και το Κάστρο της Κυπαρισσίας με την κάμερα 360 και σας μεταφέρει σε ένα μέρος όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει.
Η Κάτω Πόλη, ο σύγχρονος οικισμός, συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη κίνηση στην κεντρική πλατεία με το συντριβάνι, τους φοίνικες, τα καφέ και τα εστιατόρια. Ανεβαίνοντας τον κεντρικό δρόμο που ενώνει τον νέο οικισμό με τον διατηρητέο, ένα δρόμο που οι ντόπιοι αποκαλούν «κόντρα», το τοπίο αλλάζει.
Λιθόστρωτα φιδογυριστά καλντερίμια, περίτεχνα νεοκλασικά, πέτρινες κρήνες, λουλουδάτες αυλές, θέα στους ελαιώνες και τη θάλασσα. Η Άνω Πόλη, διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός από το 1979, γοητεύει τους επισκέπτες με το κάστρο, τα παλαιά σπίτια και αρχοντικά, τις κρήνες, και τις σκάλες. Σε αυτή τη διατηρητέα πόλη παρατηρείται ένα εντυπωσιακό σε μήκος οδικό δίκτυο φτιαγμένο γύρω στο 1500- 1600 από ντόπια λαξεμένη πέτρα. Σε κάποια σημεία τους τα δρομάκια αυτά φτάνουν σε πλάτος τα 10 μέτρα.
Στον κεντρικό δρόμο δεσπόζουν καφέ και ταβέρνες που σερβίρουν την παραδοσιακή «γουρουνοπούλα», απόλυτα όμως εναρμονισμένα με το σκηνικό. Ο τουρισμός ακόμη δεν έχει εισβάλλει σε αυτό το  μέρος, όπου κυριαρχεί η ηρεμία και η γραφικότητα.
Τα μεσαιωνικά σοκάκια και τα παλιά αρχοντικά συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό που συμπληρώνεται από το Κάστρο, έργο των Βυζαντινών χρόνων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου