8.9.17

ΔΕΘ: Από την μία τα εγκαίνια από την άλλη τα ΜΑΤ…

Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινείται η Θεσσαλονίκη καθώς από σήμερα το πρωί έχουν τεθεί σε ισχύ οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

στην πόλη ενόψει και των εγκαινίων των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθούν αύριο από τον πρωθυπουργό.
Ήδη από σήμερα το πρωί έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτα μέτρα που αφορούν την απαγόρευση αλλά και τη στάση και στάθμευση σε μια σειρά κεντρικών δρόμων της πόλης ενώ θα υπάρξουν και εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Από σήμερα πάντως αρχίζουν και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, με τους ένστολους να κάνουν την αρχή.
Ο σχεδιασμός της αστυνομίας περιλαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφάλειας και τάξης, ενώ για την εφαρμογή τους θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης άλλων περιοχών της χώρας, κυρίως από όμορους νομούς.
Σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς, η φετινή αστυνομική δύναμη για την εφαρμογή των μέτρων υπολογίζεται ότι θα απαρτίζεται από περίπου 4.000 αστυνομικούς. Μερικές εκατοντάδες εξ αυτών, ειδικά των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ, θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και σε άλλα κομβικά σημεία της πόλης, απ’ όπου θα διέλθουν οι καθιερωμένες πορείες διαμαρτυρίες
Από αέρος ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα παρακολουθεί την εξέλιξη των κινητοποιήσεων, ενώ επιτελικά στελέχη της ΕΛΑΣ θα βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων της οδού Μοναστηρίου, απ’ όπου θα συντονίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων. Εξάλλου, εισαγγελείς -πιθανότατα τρεις θα επιβλέπουν την αστυνομική επιχείρηση.
Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, των παράλληλων εκδηλώσεων – ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας-πορειών, στο κέντρο της πόλης θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν στην απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης οχημάτων, αλλά και στην κυκλοφορία αυτών στον χώρο γύρω από τη ΔΕΘ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου