9.9.17

BINTEO - Προειδοποίηση σοκ: Ο τυφώνας Ίρμα θα καταστρέψει τις ΗΠΑ

Τι αποκάλυψε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών των ΗΠΑ
Σε μία εφιαλτική προειδοποίηση για τον τυφώνα «Ίρμα» προχώρησε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών των ΗΠΑ, Μπροκ Λονγκ.
«Η Ίρμα πρόκειται να είναι καταστροφική για τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Λονγκ, την ώρα που εντείνονται οι προετοιμασίες για τον τυφώνα που αναμένεται να φτάσει στη Φλόριντα το Σαββατοκύριακο.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Λονγκ προειδοποίησε ότι πάνω από 100.000 άνθρωποι ενδέχεται να χρειαστούν καταφύγιο, ενώ ολόκληρα τμήματα της πολιτείας δεν θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.
Παράλληλα επανέλαβε τις συστάσεις προς τους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή, ειδικότερα εκείνοι που διαμένουν στα σημεία από όπου θα περάσει ο τυφώνας.
«Δεν γνωρίζω κανέναν στη Φλόριντα που να είναι έμπειρος», προφανώς για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο.
«Είναι αρκετά έγκυρες αυτές οι προβλέψεις  που δείχνουν ότι η Ίρμα θα πλήξει τη Φλόριντα το Σαββατοκύριακο και οι άνεμοι, καθώς και οι καταιγίδες που συνοδεύουν τον τυφώνα μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικοί», σημείωσε ο Λονγκ
2Περισσότεροι από 8.000 μέλη της FEMA έχουν επιστρατευτεί προκειμένου να προετοιμάσουν την Φλόριντα για την επέλαση του τυφώνα, καθώς και να συνδράμουν στις προσπάθειες αναδόμησης από τον τυφώνα Χάρβεϊ που έπληξε το Τέξας την περασμένη εβδομάδα.
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ, ενώ ο τυφώνας - τέρας ετοιμάζεται να πλήξει την πολιτεία, προειδοποίησε τους κατοίκους ότι πρέπει να είναι έτοιμοι να εκκενώσουν τα σπίτια τους.
«Ο τυφώνας είναι πολύ μεγαλύτερος από την πολιτεία μας. Όλοι οι πολίτες της Φλόριντα θα πρέπει να είναι έτοιμοι να απομακρυνθούν», τόνισε ο Σκοτ, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσους ήδη βρίσκονται καθ΄οδόν προς τα βόρεια και συνέστησε υπομονή.
«Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς βρίσκεστε στην κίνηση. Είμαι σίγουρος ότι είναι ενοχλητικό. Οι εκκενώσεις δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο, αλλά είναι το μόνο μέσο για να μείνετε ασφαλείς», πρόσθεσε.
Τραμπ: Φύγετε από τον δρόμο του κυκλώνα Ίρμα
Έκκληση στους πολίτες που διαμένουν σε περιοχές οι οποίες αναμένεται να πληγούν από τον τυφώνα Ίρμα «να φύγουν από τον δρόμο του» απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
2«Ο τυφώνας Ίρμα είναι επικών διαστάσεων, ίσως ο μεγαλύτερος που έχουμε ποτέ δει. Να μείνετε ασφαλείς και να φύγετε από τον δρόμο του, αν είναι δυνατόν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, κάλεσε τους πολίτες να λαμβάνουν υπ’ όψιν τις συμβουλές και τις εντολές των τοπικών και των κρατικών αξιωματούχων.
Ο κυκλώνας, ο οποίος υποβιβάστηκε στην κατηγορία 4 στη σχετική πεντάβαθμη κλίμακα, προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε πολλά νησιά της Καραϊβικής με ανέμους η ταχύτητα των οποίων ανήλθε έως τα 295 χιλιόμετρα την ώρα, αφήνοντας πίσω του 17 νεκρούς βάσει του πιο πρόσφατου απολογισμού.
Η Ίρμα έφτασε στην Κούβα και κατευθύνεται στις Μπαχάμες και στη Φλόριντα, την οποία αναμένεται να πλήξει την Κυριακή το πρωί, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο δελτίο του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων (NHC).
Στην Κούβα η Ίρμα
Mε ελικόπτερο απομάκρυναν oι αρχές της Κούβας τους έξι ενοίκους ενός δελφινάριου στο Κάγιο Γκιγιέρμο, ένα νησί στη βόρεια Κούβα, που απειλείται από τον ισχυρό κυκλώνα Ίρμα.
2Τα έξι αρσενικά δελφίνια του κέντρου αναψυχής «Cable Esqui» τοποθετήθηκαν σε βρεγμένες πετσέτες και κατόπιν σε στρώματα προκειμένου να μεταφερθούν με το ελικόπτερο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ACN.
«Προς το παρόν, βρίσκονται σε μια πισίνα όπου τους έχουν εξασφαλιστεί παρόμοιες συνθήκες διαβίωσης και εάν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν να παραμείνουν εκεί, θα μεταφερθούν σε μια πισίνα με θαλάσσιο νερό σε ένα ξενοδοχείο» επισήμανε στο ACN ο υπεύθυνος του δελφινάριου του Κάγιο Γκιγιέρμο, Γκονζάλο Καρέρο Εσκομπάρ.
Οι εκπαιδευτές τους και ένας κτηνίατρος συνόδευσαν τα θαλάσσια θηλαστικά για παν ενδεχόμενο, συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ισχυροί άνεμοι που συνοδεύουν τον κυκλώνα Ίρμα –ο οποίος έχει αποδυναμωθεί σε κατηγορία 4 παραμένει ωστόσο επικίνδυνος– άρχισαν να πλήττουν σήμερα την ανατολική Κούβα, την ώρα που οι κουβανικές αρχές αναμένουν τα φαινόμενα να ενταθούν στη νήσο αργότερα σήμερα.
Η πρώτη κοινότητα όπου έγιναν αισθητές οι επιπτώσεις του κυκλώνα τα ξημερώματα είναι η Μπαρακόα, ένα τουριστικό θέρετρο στα ανατολικά της χώρας που καταστράφηκε πέρυσι από τον κυκλώνα Μάθιου. Ο Τόνι Μάτος, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου προστασίας, έκανε λόγο, μιλώντας σε κρατικά ΜΜΕ, για ανέμους που φθάνουν τα 60 χιλιόμετρα την ώρα και «μέτριας έκτασης πλημμύρες» από την αύξηση της στάθμης της θάλασσας.
Όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, το μάτι του κυκλώνα δεν αναμένεται να προσεγγίσει επικίνδυνα τις ανατολικές ακτές της νήσου, όμως η Ίρμα θα πλήξει τα βόρειες ακτές από την Παρασκευή το βράδυ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου