8.9.17

ΤΟ FREEGR RADIO ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ

Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, σχόλια, τεχνολογία συνεχίζεται με ποιότητα ψηφιακού ήχου η ιστορική ραδιοφωνική εκπομπή της Ελεύθερης ραδιοφωνίας «Πρωινό Δρομολόγιο» που επιμελείται η ομάδα συνεργατών σε συνεργασία με το Ομογενειακό πρακτορείο ειδήσεων, μέσα από 24ωρο ψηφιακό ραδιόφωνο Freepower του freegr.gr που εκπέμπει από μισθωμένους σέρβερ σε όλο το κόσμο μέσα από διεθνείς και τοπικές ιστοσελίδες. Η εκπομπή ακούγεται εκτός από το www.kalamatanews.gr, www.kyparissianews.com, στηρίζοντας την περιοχή μας και από το newsmessinia Blog.
Την εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε κατ απαίτηση (on demand) στην νέα σελίδα
https://www.dropbox.com/s/rj7sub2zzgeuh6d/DROMOLOGIO%20RADIO.mp3?dl=0


                          ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΥΓΓΡΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Με επιστολή της,  η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Τριφυλίας καταγγέλλει και δημόσια την απαράδεκτη καθυστέρηση της εισαγωγής στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος του Διδακτηρίου Συγγρού της Τ.Κ. Αετού Τριφυλίας.
Η επιστολή με αφορμή την συνεδρίαση στο Δ.Σ. Τριφυλίας για το μείζον θέμα αναφέρει ότι :
Απαράδεκτη η καθυστέρηση εισαγωγής στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος του Διδακτηρίου Συγγρού.
Από τις 13/2/2014 βρίσκεται στο δήμο ο φάκελος του κτιρίου Συγγρού της Τ.Κ. Αετού, που είχε αποσταλεί από την υπηρεσία Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, με την προτροπή να εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο, να γνωμοδοτήσει σχετικά, σύμφωνα με το νόμο 3028/02 «Για την προστασία Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Μετά την θετική γνωμοδότηση του Δ.Σ. θα έπρεπε να επιστραφεί ο φάκελος στην ανωτέρω υπηρεσία, για να γίνουν οι περεταίρω ενέργειες ώστε να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του διδακτηρίου και του περιβάλλοντα χώρου.
Ο δημοτικός μας σύμβουλος, Σαράντος Κουκούμης, εκφράζοντας την ανησυχία και αγωνία των κατοίκων και των μελών του Συλλόγου «Αετός Τριφυλίας», έθεσε ερώτημα για την πολύχρονη καθυστέρηση εισαγωγής του ανωτέρω θέματος στο Δ.Σ., στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31/8/2017.
Η απάντηση που έδωσε ο αντιδήμαρχος κύριος Μερκούρης, στα χέρια του οποίου βρίσκεται ο φάκελος από το 2014, ότι «θα εισαχθεί όταν έρθει η ώρα του», ή ότι «δεν έχει ανοίξει ακόμα κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ», έδειξε ότι αυτό το τεράστιας ιστορικής σημασίας και συναισθηματικής αξίας για τους μεγαλύτερους σε ηλικία κατοίκους του Αετού κτίριο, αφού χρησιμοποιήθηκε ως Δημοτικό Σχολείο και Σχολαρχείο, δεν είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής και δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να προχωρήσει τις ενέργειες που της αναλογούν ώστε να ξεκινήσουν το γρηγορότερο δυνατό οι εργασίες αποκατάστασης και να αποδοθεί στους κατοίκους και για πρακτικούς λόγους, για να εξυπηρετήσει πολλές από τις πολιτιστικές και κοινωνικές τους δραστηριότητες αλλά και ως ιστορικό, διατηρητέο μνημείο.
Οι Αετοβουναίοι πρέπει να διεκδικήσουν – και μέσω των μαζικών τους φορέων- να βγει ο φάκελος από το συρτάρι που είναι καταχωνιασμένος εδώ και τριάμισι χρόνια και να έρθει στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς θα παρακολουθούμε από κοντά το θέμα και θα συμβάλλουμε με τις δυνάμεις που διαθέτουμε για τη θετική έκβασή του, καταλήγει η επιστολή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου