9.9.17

Στέλεχος του ΣΔΟΕ συνελήφθη για... αρχαιοκαπηλία !

Μαζί με τον συνεργό του έκρυβαν στο ΙΧ τους εντυπωσιακή μαρμάρινη πλάκα με ανάγλυφη παράσταση, που επρόκειτο να πουλήσουν
Υπάλληλος του ΣΔΟΕ, φαίνεται ότι είναι ο ένας από τους δυο συλληφθέντες για αρχαιοκαπηλία, την Τετάρτη στο Αγρίνιο.
Σύμφωνα με το patrastimes.gr, ο 47χρονος μαζί με έναν 49χρονο συνεργό του έκρυβαν στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους μία εντυπωσιακή μαρμάρινη πλάκα με ανάγλυφη παράσταση, που σύμφωνα με αρμόδιο αρχαιολόγο χρονολογείται πιθανώς στον 4ο αιώνα προ Χριστού και ετοιμαζόταν να την πουλήσουν.
Στα χέρια τους βρέθηκε επίσης τμήμα κυλινδρικής λαβής αμφορέα, που χρονολογείται μεταξύ 4ου αιώνα προ Χριστού έως 5ου αιώνα μετά Χριστού.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στην οικία του 47χρονου στην Ηγουμενίτσα, βρέθηκε και κατασχέθηκε επιπρόσθετα τμήμα κυλινδρικής λαβής αμφορέα, μήκους επτά εκατοστών, που σύμφωνα με τους αρχαιολόγους χρονολογείται μεταξύ 4ου π.Χ. έως 5ου μ.Χ. αιώνα και εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ο 47χρονος είναι υπάλληλος του ΣΔΟΕ στη Θεσπρωτία και επρόκειτο για πολίτη υπεράνω υποψίας. Η Αστυνομία εκτιμά ότι τα αρχαία θα έβγαιναν προς… πώληση για να καταλήξουν πιθανώς στα χέρια κάποιου συλλέκτη.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου