12.9.17

ΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΜΕ άριστες εντυπώσεις αναχώρησαν για την χώρα τους περίπου 70 καθηγητές κλασικών σπουδών που συμμετείχαν για λίγες ημέρες στο 
Εκπαιδευτικό σεμινάριο που διεξάγεται κάθε χρόνο σε διαφορετική περιοχή της Ελλάδας. Οι καθηγητές διδάσκουν στα λύκεια του νομού Λομπαρντία της Ιταλίας ενώ έγιναν διαλέξεις στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος, επισκέψεις αλλά και δραστηριότητες.
Το σεμινάριο επικεντρώνεται στις κλασσικές σπουδές και οργανώνεται από την Νομαρχία της Λομπαρντίας της Ιταλίας καθώς επελέγη η Μεσσηνία λόγω των τοπικών, την ιστορική με την αρχαιολογική του αξία αλλά κυρίως τις φιλολογικές ερευνητικές αναζητήσεις στο τόπο.
Ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών κ. Τσουζέπε Τζιανέτο που ομιλεί άριστα την ελληνική γλώσσα μίλησε αποκλειστικά στην στήλη μας, τονίζοντας ότι τα σεμινάρια διεξάγονται για 6 συνεχή χρόνια σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας όπως τους Δελφούς , την Ολυμπία , την Ιθάκη , το Τολό , την Καβάλα. 
Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΤΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
Πρόσθεσε ότι η Κυπαρισσία αποτελεί ένα ενδιαφέρον τόπο με τις κλασικές σπουδές καθώς έχει να κάνει με την Ομηρική εποχή, ενώ έγιναν επισκέψεις στον Επικούρειο Απόλλωνα, στο Μουσείο της Χώρας μαζί με τα καθημερινά επιμορφωτικά μαθήματα. Ο κ. Τζιανέτο ευχαρίστησε για την φιλοξενία τον Δήμο Τριφυλίας ενώ κεντρικό θέμα του σεμιναρίου ήταν η Φύση στους κλασσικούς χρόνους.
Παράλληλα μίλησε με ύμνους για την Κυπαρισσία και την Ελλάδα αποτελώντας ένα κοινό πολιτισμό γεμάτος ιστορία, ενώ στο Λύκειο διδάσκονται τόσο τα Λατινικά όσο και τα Αρχαία Ελληνικά, με κοινούς δεσμούς που απαρτίζουν τους δύο λαούς ενώ κατέληξε λέγοντας ότι η φιλοξενία ήταν υποδειγματική. Στο Apollo resort hotel πριν αναχωρήσουν διεξήχθη μια Ελληνική βραδιά με παραδοσιακούς χορούς από τμήμα του ΜΕΣΚ μαζί με ελληνική γευσιγνωσία. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                         ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
ΜΕΧΡΙ τέλος Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθούν οι εργολαβίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη συντήρηση του επαρχιακού δικτύου της Τριφυλίας, όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας.
Η αρωγή των υπηρεσιών της περιφέρειας ήταν τεράστια ιδίως στην  συντήρηση – βελτίωση της 9ης Εθνική Οδού σε αρκετά επικίνδυνα σημεία με στροφές στο δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι προκειμένου να αποκατασταθεί ο ασφαλτοτάπητας ιδίως στην συμβολή με το νέο δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανός..
Όπως έχουμε επισημάνει σε ρεπορτάζ μας ενόψει του χειμώνα μηχανήματα της περιφέρειας προχώρησαν σε κάλυψη σημείων στον οδικό άξονα Κυπαρισσίας – Φιλιατρών με διάνοιξη του οδοστρώματος στην στροφή κοντά στην περιοχή της Τερψιθέας, στον κόμβο της Φαρακλάδας μέχρι την περιοχή της κοινότητας Τερψιθέας, στην περιοχή Διπόταμα αλλά και στην συμβολή με τα χωριά Χαλαζώνι και άλλες περιοχής. Μέχρι τέλος του μηνός θα ολοκληρωθεί και η  βελτίωση – συντήρηση της 9ης εθνικής οδού, στο τμήμα Ελαία μέχρι τα όρια του Νομού Ηλείας. 

                            ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Με συμμετοχή δεκάδων μελών του ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε με την έναρξη της νέας κυνηγετικής σεζόν από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κυπαρισσίας στα πλαίσια της αλληλεγγύης που διακρίνει το νέο Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου που εξελέγη πρόσφατα.
Στα γραφεία του Συλλόγου το προσωπικό του νοσοκομείου ενίσχυσε την ενέργεια αυτή για τους σκοπούς της τράπεζας αίματος που έχει δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που έχει υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση στα πλαίσια της κοινωνικής αποστολής του Συλλόγου όπως επισήμανε στα μέλη του ο Πρόεδρός του κ. Νίκος Κατσαρελας, καθώς η τράπεζα αίματος επιτελεί ιερό σκοπό όχι μόνο για τα μέλη του Σωματείου αλλά και για τους δημότες της περιοχής, με την ευχή να γίνονται τέτοιες δράσεις κάθε χρόνο. ΓΙΑΝ. ΜΠ.

                                                    

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου