11.10.17

ΚΑΙΡΟΣ : Δεν υπάρχει βροχή στον ορίζοντα !!!

Δεν θα βρέξει μέχρι Τετάρτη

Η φωτογραφία του δορυφόρου είναι χαρακτηριστική του τι επικρατεί τώρα στην Ευρώπη. Και θα ισχύσει για αρκετές ημέρες. 

Τι παρατηρούμε λοιπόν: Υπάρχουν περιοχές, στο Βορρά που ο χειμώνας έχει «φτάσει» και υπάρχει και ο Νότος όπου επικρατεί καλοκαιρία. 
Όπως είπε ο Θοδ. Κολυδάς στο «MEGA» το ένα σύστημα εμποδίζει το άλλο να επικρατήσει. Ούτε οι νεφώσεις και βροχές να κατέβουν προς Βαλκάνια, Μεσόγειο κλπ, ούτε οι θερμές μάζες να ανέβουν προς τη κεντρική Ευρώπη.
Ο χάρτης είναι από δορυφόρο και δημοσιεύεται στο site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Μετά από αυτή την κατάσταση η ΕΜΥ προβλέπει:

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ημερών που εκδόθηκε την Τετάρτη (11-10-2017) και ισχύει από την Παρασκευή (13-10-2017)  έως και την Τρίτη (17-10-2017).  

Παρασκευή καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

Σάββατο και Κυριακή  καιρός: στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.  Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα ανατολικά. 

Δευτέρα 16-10-2017 και Τρίτη 17-10-2017 καιρός: στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση την Τρίτη.  Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. 
Με άλλα λόγια: Φθινοπωρινός καιρός με βροχές κλπ από την Τετάρτη και βλέπουμε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου