10.11.17

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ Η ΔΙΑΧΙΕΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Η ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ- ΣΤΑ 18 ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΜΕΧΡΙ τέλους θα ολοκληρωθεί η διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, ξεκαθάρισε με αποκλειστικές της δηλώσεις στην εκπομπή Πρωινό Δρομολόγιο του Παλμός 90,5 μιλώντας στον Γιάννη Μποζίκα, η Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της περιφέρειας Πελοποννήσου ώστε να δρομολογηθεί το μέλλον του Μοριά με σταθερά βήματα χωρίς παλαιοκομματικές εξαρτήσεις ή ιδεοληψίες.
Για το καυτό ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης καθώς το 2018 θεωρείται έτος ορόσημο η κα Ντίνα Νικολάκου τόνισε στη δήλωσή της ότι "ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί το έργο μέχρι το τέλος, καθώς η περιφέρεια με τον κ. Τατούλη ξεκίνησε μια τιτάνια προσπάθεια από το 2011 ώστε να επιλυθεί το βασικότερο και μακροβιότερο πρόβλημα της περιφέρειά μας" για να προσθέσει ότι "όλοι γνωρίζαμε ότι τα απορρίμματα ήταν διάσπαρτα σε ανεξέλεγκτες χωματερές χωρίς καμία υποδομή για νόμιμη διαχείρισή τους, ο αγώνας όμως συνεχίστηκε καθώς το Νοέμβριο του 2015 είχαμε την έγκριση του Ελεγκτικού συνεδρίου ώστε να προχωρήσουμε". 
Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Η κα Νικολάκου υπογράμμισε ότι "παρά τις καθυστερήσεις 2 ετών περίπου που δεν οφείλονται στην περιφέρεια, ήρθε η ώρα το έργο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων να συμπεριληφθεί ανάμεσα στα 18 εμβληματικά έργα της Ελλάδας τα οποία παρουσιάστηκαν πρόσφατα και εγκρίθηκαν από την ευρωπαική επιτροπή". Επισήμανε ότι "αυτό αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση για τον περιφερειάρχη και όσων με σταθερότητα και συνέπεια σταθήκαμε δίπλα στον περιφερειάρχη, παρότι ακούσαμε πολλά ενίοτε μάλιστα συκοφαντηθήκαμε και στις προηγούμενες εκλογές θυμούνται όλοι ότι οι αντίπαλοί μας το είχαν σημαία, αλλά ο λαός της Πελοποννήσου έδωσε την εντολή να τα αλλάξουμε όλα και να προχωρήσουμε σε αυτό το έργο". 
Τέλος εκτίμησε ότι οι καθυστερήσεις έχουν συνέπειες αλλά πλέον είναι το μοναδικό έργο που σηματοδοτεί την επόμενη μέρα που η Πελοπόννησος αλλάζει σελίδα ώστε να καταστεί σύγχρονη ευρωπαική περιφέρεια και σε αυτή την συγκυρία θα συνεργαστούμε όλοι μαζί με τον ΦΟΣΔΑ, Δήμους, φορείς ώστε να φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα καθώς οι πλέον δύσπιστοι έχουν πειστεί ότι πρόκειται για έργο που δεν επιβαρύνει τον πολίτη με σεβασμό στο περιβάλλον και αειφορία σε ότι αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση". ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

     ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ...Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο..ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!
ΞΑΝΑΧΤΠΥΗΣΕ με...Τριφυλιακό άρωμα αυτή την φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης! Μάλιστα γνωρίζοντας ότι η πρώτη σύζυγός του καταγόταν από την Τερψιθέα Κυπαρισσίας! Αυτή την φορά πάντως όχι μόνο ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις επόμενες ευρωεκλογές αλλά έριξε ξανά τα… πυρά του προς τους πρώην συντρόφους του
Ο Γιάνης Βαρουφάκης επιβεβαίωσε ωστόσο ότι δεν εγκαταλείπει την πολιτική. Το συμπέρασμα δηλαδή είναι ότι θα κατέβει στις επερχόμενες ευρωεκλογές θα «κατέβει» με το DiEM25. Αυτό τουλάχιστον τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Αυτοψία στον Alpha.
Φυσικά, η συζήτηση «πήγε» και στο δραματικό πρώτο εξάμηνο του 2015. Όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ο υπουργός Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Ο δήμαρχος Φιλατρών και ο γνωστός… Τσίπρας
«Δεν θα κρατούσα τίποτα από τη θητεία μου ως υπουργός», υπογράμμισε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Γιάνης Βαρουφάκης. Και εξήγησε με τον δικό του γνωστό τρόπο, το γιατί. «Δεν έχεις εξουσία ως πρωθυπουργός ή ως υπουργός στην Ελλάδα, είμαστε σε μια ιδιότυπη κατάσταση όπου ο δήμαρχος Φιλιατρών έχει περισσότερη εξουσία από τον πρωθυπουργό». Υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι μια ιδιότυπο αποικία και ότι ο ίδιος δεν απείλησε με Grexit. Αυτό που έκανε, είπε, ήταν πως αρνήθηκε να πάρει δάνειο που δεν θα μπορούσε να αποπληρωθεί. Σχολιάζοντας στη θητεία του στην κυβέρνηση, σημείωσε πως στον αποψιλωμένο δημόσιο τομέα βρήκε εργαζόμενους – ήρωες. 
ΓΙΑΝ. ΜΠ.

                             ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ
Εντολή για άμεση αποτίμηση των ζημιών από τη σημερινή χαλαζόπτωση που έπληξε καλλιέργειες στην Κορινθία, τη Μεσσηνία και την Αργολίδα έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. Σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών αυτών Ενοτήτων συνεργεία των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής προέβησαν και θα προβούν σε άμεσες αυτοψίες, ώστε να εκτιμηθεί το επίπεδο των ζημιών στις περιοχές του Ξερόκαμπου Κλένιας, της Φανερωμένης και των Αθικίων στην Κορινθία, των Καρυών, της Αυλώνας, των Φιλιατρών, του τέως Δήμου Ιθώμης, της Ανδρούσας, των χωριών γύρω από τη Μεσσήνη, την Τραγάνα και την Ελαία στη Μεσσηνία, και στην ευρύτερη περιοχή του Άργους στην Αργολίδα.
Ήδη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ, ώστε άμεσα οι επόπτες του ΕΛΓΑ να καταγράψουν τις ζημιές και να οριοθετηθούν οι περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου