10.11.17

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη κατόπιν εισαγγελικής διάταξης.

Πρόκειται για τον ΕΣΣΑΤΖΑΝΙΑΝ-ΣΟΡΟΠΙΔΗ Εμμανουήλ του Γρηγορίου και της Σταυρούλας, γεννηθέντα στις 3-1-1959 στη Νέα Ιωνία.

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα από την οποία επήλθε θάνατος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, χρονικής διάρκειας μέχρι 9-5-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, της διερεύνησης της συμμετοχής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος και άλλων θυμάτων και της ευχερέστερης ικανοποίησης της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.
Τι ισχυρίζεται τώρα ο δράστης. Αυτά που ομολόγησε διαφέρουν
Ο συνήγορος του 58χρονου φαίνεται να αμφισβητεί και τον αριθμό των χτυπημέτων του δράστη στην αδικοχαμένη εφοριακό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Αριθμός χτυπημάτων δεν αναφέρεται στην έκθεση του ιατροδικαστή».
Τονίζοντας σε αντίθεση με ό,τι φέρεται να έχει ομολογήσει ο δράστης στην αστυνομία δεν συνάδουν με αυτά που έχει πει στον ίδιο.
«Αυτό το οποίο φέρεται να έχει ομολογήσει στην αστυνομία διαφέρει ουσιωδώς από αυτό το οποίο είπε σε μένα.
Ο δικηγόρος του, Νίκος Λουκόπουλος, αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος ομολόγησε «χωρίς την παρουσία συνηγόρου» και ότι η ομολογία του «διαφέρει ουσιωδώς από αυτό το οποίο είπε σε μένα. Σε μένα είπε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση» κι ότι έφταιγε το στερητικό του σύνδρομο.
Υπαινίχθη ακόμα ότι η ομολογία έγινε υπό την πίεση των αστυνομικών. «Έχει ομολογήσει στην αστυνομία χωρίς της παρουσία συνηγόρου, ένας άνθρωπος ο οποίος υπέφερε από στερητικό σύνδρομο».
Στη συνέχεια, ο κ. Λουκόπουλος τονίζει ότι δεν πρέπει να προτρέχει η κοινή γνώμη και να βγάζει συμπεράσματα, καθώς η έρευνα ακόμα «τρέχει» κι ότι το γεγονός ότι η άτυχη 32χρονη κοπέλα έφερε 14 μαχαιριές στο σώμα της αμφισβητείται. «Έχω μπροστά μου την έκθεση του ιατροδικαστή. Δεν αναφέρεται αριθμός χτυπημάτων» αναφέρει ο συνήγορος υπεράσπισης του 58χρονου χαρακτηριστικά.
«Δεν δέχομαι ότι ήταν πλήρως εξαρτημένος. Ήταν σε πλήρη διαύγεια» είπε χθες ο πατέρας της Δώρας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».
Ο ίδιος ο δράστης, στην ομολογία του, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «πήγα στο νεκροταφείο για να κλέψω καντήλια, αλλά στράβωσαν τα πράγματα» και πρόσθεσε: «Έβγαλα μαχαίρι, τράβηξα την τσάντα της αλλά εκείνη αντιστάθηκε και τη μαχαίρωσα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου