9.11.17

Βγήκε με άδεια από τις φυλακές ο Κουφοντίνας: Η στιγμή της εξόδου

Συνοδευόμενος από τη συνήγορό του Ιωάννα Κούρτοβικ, τη σύζυγό του Κική Σωτηρόπουλου και τον γιο του Εκτορα, βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού με 48ωρη άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας, λίγο μετά τις 12:00.
Στην είσοδο των φυλακών τον περίμεναν φίλοι του οι οποίοι φώναζαν συνθήματα.
Το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη και καταδικασμένος 11 φορές ισόβια, δεν έκανε καμία δήλωση.
Στους δημοσιογράφους μίλησε η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία είπε μεταξύ άλλων: Η άδεια είναι δικαίωμα για τον κατηγορούμενο. Ένα δίκαιο συμβούλιο έκανε μια δίκαιη κρίση. Και ανέφερε: Οσοι παρεμβαίνουν να σεβαστούν τον κρατούμενο.
Δυο μέρες μακριά από τη φυλακή θα περάσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά την άδεια που του χορηγήθηκε. Ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη είπε στο Συμβούλιο των φυλακών που εξέτασε την αίτησή του πως θα τη χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο του νόμου.
«Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου. Επιθυμώ επίσης να επαναστατήσω στην μελισσουργική μονάδα που είχα». Αυτά φέρεται να δήλωσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας ενώπιον του Συμβουλίου των Φυλακών το οποίο του ενέκρινε τη 48ώρη άδεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη επικαλέστηκε τις προϋποθέσεις καλής χρήσης της άδειας, τους δεσμούς με την οικογένεια και την επαγγελματική αποκατάσταση. Είναι και οι μοναδικές προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος ο οποίος θεσπίστηκε το 1989 και ανανεώθηκε το 1999.
Οι όροι
Ο “Λουκάς” της 17 Νοέμβρη στο 48ωρο που θα μείνει εκτός της ειδικής πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού θα πρέπει να πάει τέσσερις φορές στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχή όπου έχει δηλώσει ότι βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του.
Σύμφωνα με τους όρους που επιβλήθηκαν μετά την απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών για την άδεια θα πρέπει να παρουσιάζεται δύο φορές την ημέρα στο Α.Τ. Του Βαρνάβα Αττικής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου