11.11.17

Αλλού ζέστη κι αλλού βροχές και χαλάζι

Στα βόρεια βροχές και χαλάζι, στα νότια υψηλές θερμοκρασίες.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στα βορειοδυτικά, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται σε Βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 09:00 το πρωί του Σαββάτου, κατεγράφησαν: Κέρκυρα 34 mm,
Πληκάτι Ιωαννίνων 31.4 mm, Κόνιτσα 27.2 mm, Τσεπέλοβο Ιωαννίνων 26.2 mm, Βωβούσα Ιωαννίνων 23.2 mm και Πάπιγκο 19.4 mm.
Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ώρες αλλά και την Κυριακή, όπου τοπικά θα εκδηλώνονται και ισχυρές καταιγίδες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα.
Zεστό ήταν το μεσημέρι της Παρασκευής, στην κεντρική και νότια χώρα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών, οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στο Πετροκεφάλι Μοιρών (23.1), στη Λίνδο (22.9), στο Λέντα Ηρακλείου (22.8), στον Πλακιά Ρεθύμνου (22.4), στα Αρφαρά Μεσσηνίας (22.3), στην Παλιόχωρα Χανίων (22.3), και στα Πατήσια Αθηνών (22.1).
Την ίδια ώρα, αντίθετα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του epiruspost.gr, που δημοσίευσε και την φωτογραφία,  χαλαζόπτωση έπληξε το Δήμο Νικολάου Σκουφά του νομού Ιωαννίνων  προκαλώντας ζημιές στα εσπεριδοειδή αλλά και στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Με αφορμή το γεγονός, με επιστολή ο δήμαρχος ζητά από τον ΕΛΓΑ την αυτοψία από κλιμάκιο γεωπόνων- εκτιμητών ώστε να γίνει εκτίμηση των ζημιών και να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι άνθρωποι της υπαίθρου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου