11.11.17

Η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μοιάζει με Τουρκία του Ερντογάν !!! Παρέμβαση Μαξίμου για να αποτραπεί η σύλληψη του διευθυντή των «ΝΕΩΝ»;

Την τελευταία στιγμή φαίνεται πως απετράπει η σύλληψη του διευθυντή των Νέων, Παναγιώτη Λάμψια, με τη διαδικασία του
αυτoφώρου για δημοσίευμα που αφορoύσε τη σκοτεινή υπόθεση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με όσα έγραψαν «Τα Νέα» και το in.gr λίγο μετά τις 16:00, αστυνομικοί μετέβησαν στα γραφεία της εφημερίδας στη λεωφόρο Συγγρού 340, προκειμένου να συλλάβουν τον διευθυντή των Νέων Παναγιώτη Λάμψια, καθώς – όπως ανέφεραν τα ΝΕΑ, ο Πάνος Καμμένος είχε στραφεί δικαστικά κατά της εφημερίδας – όπως είχε προαναγγείλει από το πρωί μέσω του ΣΚΑΪ – για δημοσίευμα επί του θέματος της διακρατικής συμφωνίας για την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία.

Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο twitter διέψευσε ότι υπέβαλε μήνυση κατά του δημοσιογράφου και της εφημερίδας.

Οι αλλεπάλληλες επικοινωνίες Μαξίμου-Καμμένου

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου είχε πολλαπλές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πάνο Καμμένο ο οποίος διαβεβαίωνε ότι δεν έχει υποβάλει μήνυση. Γεγονός που έκανε πολλούς να εκτιμούν ότι επρόκειτο για πυροσβεστική παρέμβαση και υπαναχώρηση μετά τις αντιδράσεις.

Τι γράφουν τα ΝΕΑ: «Ύποπτα παιχνίδια»-

«Περίεργα παιχνίδια με στόχο τον εκβιασμό και εν τέλει τον εκφοβισμό και τη φίμωση των «Νέων» παίζει από νωρίς το απόγευμα η κυβέρνηση.

Όπως παραδέχτηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Τόσκας, εμφανίστηκαν στα «Νέα» τρεις αστυνομικοί του Τμήματος Καλλιθέας αναζητώντας τον διευθυντή της εφημερίδας Παναγιώτη Λάμψια αλλά όχι για να τον συλλάβουν.-

Ο Νίκος Τόσκας ισχυρίστηκε μετά τρίωρο και αφού δεν είχε ανευρεθεί ο Παναγιώτης Λάμψιας ότι «προσήλθαν στα «Νέα» για να διερευνήσουν τις συνθήκες ασφαλείας»!

Με αυτό τον ελάχιστα πιστευτό, και πρόδηλα έωλο ισχυρισμό, η κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος είχε επιχειρήσει τη σύλληψη του δημοσιογράφου με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για δήθεν συκοφαντική δυσφήμησή του.

Είναι προφανές ότι η κινητοποίηση των πολιτικών κομμάτων, των δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής είχε ως αποτέλεσμα ύστερα από έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, στις οποίες μετείχε ενεργά και το Γραφείο του Πρωθυπουργού, να μην υλοποιήσει τις απειλές του ο Καμμένος, τις οποίες είχε προαναγγείλει πομπωδώς από το πρωί μέσω του ΣΚΑΪ εξαπολύοντας νέα άθλια επίθεση κατά των «Νέων», σε μια προφανή προσπάθεια να αποσείσει τις βαριές πολιτικές και προσωπικές ευθύνες που έχει για την πώληση στρατιωτικού οπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

Πιστός στην εκβιαστική και τρομοκρατικού χαρακτήρα πρακτική που ακολουθεί απέναντι στα «Νέα» προκειμένου να φιμώσει την εφημερίδα και τους συντάκτες της και να σταματήσει το μπαράζ των αποκαλύψεων για τον σκοτεινό ρόλο που έχει παίξει στην υπόθεση της πώλησης όπλων, όπως και για τον ρόλο του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου, ο υπουργός Αμυνας είχε αναγγείλει επίσης την κατάθεση μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση και μέσω ειδικού δελτίου Τύπου του υπουργείου, στις 8.20 το πρωί!

Η κατάφωρα εκβιαστική πρακτική Καμμένου συμπληρώθηκε με ένα απίστευτο κρεσέντο συκοφαντικών αθλιοτήτων, ψευδών και λάσπης που εκστόμισε κατά στελεχών των «Νέων» σε πρωινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, με αφορμή την αποκάλυψη της εφημερίδας ότι οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν αναγνώριζαν τον Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπο της χώρας και ζητούσαν να υπάρξει διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Ο ίδιος ο υπουργός, που επαίρεται ότι έχει καταθέσει πάνω από 50 αγωγές στα «Νέα» και θα καταθέτει μία για κάθε δημοσίευμα, δεν έδωσε φυσικά την παραμικρή απάντηση στα σοβαρότατα ερωτήματα που προκαλεί η υπόθεση και προσπάθησε με δόλιο τρόπο να διαστρεβλώσει εντελώς την πραγματικότητα εμφανιζόμενος ως θύμα δήθεν συκοφαντικής επίθεσης, σε μια υπόθεση η οποία έχει τρομακτικά κενά και πλήθος σκιών.»

Βενιζέλος: Εξευτελιστική υπαναχώρηση

Για την υπόθεση έκαναν δηλώσεις η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ., Φώφη Γεννηματά, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας. Μάλιστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για εξευτελιστική υπαναχώρηση της κυβέρνησης.

«Είναι μοναδικό!! Η κεκτημένη ταχύτητα να μου κάνουν επίθεση οδηγεί Γεννηματά και Τσιόδρα να βγάζουν ανακοίνωση για μήνυση που δεν έκανα», έγραψε ο Πάνος Καμμένος.

Τζανακόπουλος: Διασπορά ψευδών ειδήσεων

Λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε μέσω ανακοίνωσης:

«Η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων συνεχίζεται. Αυτή τη φορά η κυρία Γεννηματά αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού κ. Τσιόδρας, εγκαλούν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για μηνύσεις που δεν έγιναν και για συλλήψεις που ουδέποτε παραγγέλθηκαν. Προφανώς για κάποιο λόγο, βρίσκονται σε δύσκολη θέση».

Ευάγγελος Βενιζέλος: Πρόκληση και εξευτελισμός

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε λόγο για προκλητική ενέργεια επίδειξης δύναμης και αναδίπλωση.

«Το να πας να κάνεις επίδειξη δύναμης κατά του Τύπου με την αυτόφωρη διαδικασία είναι πρόκληση. Το να αναδιπλώνεσαι σε λίγη ώρα είναι εξευτελισμός. Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνολικά και την κοινή αισθητική και θεσμική τους αντίληψη».

Για να καταλήξει ο κ. Βενιζέλος: «Είναι σημαντικό να βλέπουν ότι από ένα σημείο και μετά δεν έχουν τη δυνατότητα να παίζουν με τις εγγυήσεις της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

Γεννηματά: Χθες ήθελαν έξω τρομοκράτη, σήμερα θέλουν να βάλουν φυλακή το διευθυντή των Νέων

Σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, εγκαλεί τον Πάνο Καμμένο ότι επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους. Χαρακτηρίζει δε ως συνένοχο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Ο γνωστός διώκτης του Τύπου, συγκυβερνήτης του κ.Τσίπρα, κ. Καμμένος ξαναχτύπησε. Αφού δεν μπορεί να ελέγξει τα μέσα επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους. Κινείται εκτός των δημοκρατικών θεσμών. Συνυπεύθυνος γι’ αυτή την προκλητική στάση είναι και ο Πρωθυπουργός. Χθες ήθελαν έξω τον τρομοκράτη, σήμερα θέλουν να βάλουν μέσα το Διευθυντή των ΝΕΩΝ. Αυτή η καθεστωτική αντίληψη των κυβερνώντων δεν θα περάσει . Η καταδίκη από το λαό θα είναι αμείλικτη».

Τσιόδρας: Η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μοιάζει με Τουρκία του Ερντογάν

Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας ανήρτησε το παρακάτω tweet.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου