30.11.17

Εισβολή του Ρουβίκωνα στα κεντρικά της ΔΕΗ

Εισβολή στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, επί της Αριστείδου 5 στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».
Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι οι νεαροί πέταξαν “τρικάκια”, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν μερικά λεπτά χωρίς να προκαλέσουν ζημιές.
Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία ωστόσο φαίνεται ότι μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικοί τα άτομα είχαν αποχωρήσει.
Όπως ενημερώνουν μέσα από ανάρτησή τους στο indymedia του αντιεξουσιαστικού χώρου, πρόκειται να δημοσιεύσουν βίντεο και κείμενο.
Τα μέλη του Ρουβίκωνα χαρακτηρίζουν έγκλημα τη διακοπή ρεύματος σε σπίτια φτωχών και κάνουν γνωστό ότι εισέβαλαν στο κτίριο της ΔΕΗ για να θέσουν τη διοίκηση της ΔΕΗ προ των ευθυνών της.
Όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή τους "το ρεύμα, όπως και το νερό, δεν είναι εμπόρευμα. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δε θα έπρεπε να το στερείται κανένα νοικοκυριό. Αν δε βγαίνουν τα κουκιά στη ΔΕΗ ας ξεκινήσει τις περικοπές απο τους φαραωνικούς μισθούς των μεγαλοστελεχών της".
Παράλληλα, τονίζουν ότι αυτοί που χρωστάνε τα πολλά θα συνεχίσουν ανενόχλητοι τις δουλειές τους ενώ οι μικροεργολάβοι που αναλαμβάνουν τις διακοπές του ρεύματος θα δουν τις δουλειές τους να ανοίγουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου