1.12.17

Επίσκεψη του επικεφαλής και αντιπροσωπείας υποψηφίων του Νέου Επιμελητηρίου στον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη.

Γιώργος Γκούμας: “Θα επιδιώξουμε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου”

Μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρου Τατούλη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συνάντηση μεταξύ του ιδίου και αντιπροσωπείας υποψηφίων του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο» με τον επικεφαλής του Γιώργο Γκούμα παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη κυρίας Ντίνας Νικολάκου.
Ο Περιφερειάρχης αφούκαλωσόρισε την αντιπροσωπεία τόνισε ότι η συζήτηση δεν είναι μια εθιμοτυπική συνάντηση φιλοφρονήσεων αλλά εποικοδομητικήσυνάντηση και συνάντηση ουσίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση γύρω από όλα τα τρέχοντα θέματα με ιδιαίτερη έμφαση στις θερμοκοιτίδες νέων επιχειρήσεων και στις ΒΙΠΕ Καλαμάτας & Μελιγαλά και παρατήρησε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις του συνδυασμού συγκλίνουν με αυτές της Περιφέρειας.
Επίσης, έγινε ενημέρωση για τους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού καθώς και για τις συζητήσεις ίδρυσης αναπτυξιακής τράπεζας.
Ο Περιφερειάρχης εξήρε την ανάγκη δημιουργίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων που με μικρό λειτουργικό κόστος και ευελιξία θα κάνουν τη διαφορά στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε.
Η κυρία Αντιπεριφερεάρχης μίλησε για το κέντρο Καινοτομίας της Περιφέρειας και τη σημασία που πρέπει να δοθεί στην εξωστρέφεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Επίσης σημείωσε ότι είναι απαραίτητο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με τη νέα διοίκηση να αναδιοργανωθεί και να έχει παρεμβατικό ρόλο στα θέματα της ανάπτυξης.
Ο κ. Γκούμας τόνισε ότι σε περίπτωση εκλογής του, είναι δεδομένη η συνεργασία του
Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και σημείωσε ότι το Επιμελητήριο δεν πρέπει να εμφανίζεται ως επαίτηςστην αναζήτηση λύσεων για τα προβλήματα των επαγγελματιών, αλλά να έχει προτάσεις και να ζητάει την ουσιαστική βοήθεια όλων των θεσμικών φορέων.

Τέλος, επισήμανε την ανάγκη ανάδειξης νέων ανθρώπων στο ΔΣ στις επερχόμενες εκλογές, πράγμα απαραίτητο για την αναβάθμιση του θεσμού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου