1.12.17

Γιατί τρέμει ο ΣΥΡΙΖΑ τους πλειστηριασμούς: 18.000 πρώτες κατοικίες στο σφυρί!

 Η συμφωνία με την Τρόικα προβλέπει την εκποίηση 18.000 ακινήτων !!!
 
Έντονη δυσαρέσκεια σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πανικό στην κυβέρνηση έχει προκαλέσει η θύελλα αντιδράσεων που έχει εξαπλωθεί στην κοινωνία αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης από την πρεμιέρα των πλειστηριασμών κατοικιών, ιδίως μάλιστα μετά τα όσα απίστευτα συνέβησαν στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου την Τετάρτη.
Ενδεικτική μάλιστα του τρόμου που επικρατεί στο Μαξίμου, για το πώς θα κυλήσει εφεξής η διαδικασία, καθώς η συμφωνία με την Τρόικα προβλέπει την εκποίηση 18.000 ακινήτων, αποτελεί η χθεσινή εικόνα τριών κορυφαίων υπουργών να στέκονται στο περιστύλιο της Βουλής για να κάνουν δηλώσεις καθησυχαστικές.
Τεταμένο είναι το κλίμα όμως και
στο εσωκομματικό πεδίο καθώς το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «Κανένα σπίτι σε χέρια Τραπεζίτη», στοιχειώνει το κυβερνών κόμμα και όσους πρωτοστατούσαν στις εν λόγω ιαχές.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε χθες να εμφανίσει «συμβατή» τη διεκδίκηση τω καιρώ εκείνω με τα σημερινά κυβερνητικά πεπραγμένα, υποστηρίζοντας πως δεν αισθάνεται μακριά από το σύνθημα εκείνο καθώς και τότε η απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε τις λαϊκές κατοικίες και ουχί τους πλούσιους μπαταχτσήδες. Και αυτές, προστατεύονται με τις πρωτοβουλίες και της Κυβέρνησης.
Συμφωνούν μαζί του και οι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης; Από όσο διαφαίνεται, όχι. Ο Νίκος Φίλης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου επανέφερε τις προτάσεις του για τη δέσμη των επιπλέον μέτρων που πρέπει να λάβει η Κυβέρνηση, ενώ στο ίδιο μοτίβο κινούνται και οι «53» που αγωνιούν πως το «βιολί» των πλειστηριασμών, θα βλάψει σοβαρά το προφίλ του κόμματος.
Περαιτέρω νομοθέτηση πάντως, στα πρότυπα που ζητεί ο κ. Φίλης (π.χ δια νόμου απαγόρευση στις Τράπεζες να εκπλειστηριάζουν κατοικίες κάτω των 300.000 ευρώ), δεν προβλέπεται.
Το πώς θα κινηθούν εφεξής στην εσωκομματική αντιπολίτευση πάντως, είναι υπό «επεξεργασία» και εν όψει της εκκρεμούσης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που όλο… αναβάλλεται.
Οι τελευταίες πληροφορίες τη φέρουν να συνεδριάζει εντός του Δεκεμβρίου. Προγραμματιζόταν για τέλη Νοεμβρίου αλλά οι «κεφαλές» του ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζουν σε κομματική αποστολή στην Κίνα, οπότε το «ντέρμπι» πήρε νέα παράταση.
 
 
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου