2.12.17

Συμφωνησαν κυβέρνηση και τρόικα για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, πήρε στις πάνω του τις ανακοινώσεις ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και τους Θεσμούς για την πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ μέσα στο 2018.

Τα νέα έγιναν γνωστά  το βράδυ της Παρασκευής μετά από έναν μαραθώνιο διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς στο ξενοδοχείο Hilton.

Κατά τις πληροφορίες «στο σφυρί» θα βγουν δύο λιγνιτικές μονάδες στη Μεγαλόπολη, άλλη μία στη Μελίτη Φλώρινας καθώς και η άδεια για μια ακόμη μονάδα της ΔΕΗ στην ίδια περιοχή μαζί με τα γειτονικά ορυχεία.

Η συμφωνία για την ΔΕΗ προβλέπει ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει market test για την αναζήτηση επενδυτικού ενδιαφέροντος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ο κ. Σταθάκης διευκρίνισε ότι αναπόσπαστο μέρος της συμφωνίας θα είναι και η διασφάλιση θέσεων εργασίας στις μονάδες, αν και δεν απάντησε για ποιο χρονικό διάστημα θα ισχύει αυτή η δέσμευση.

Ο υπουργός Ενέργειας εκτίμησε ότι ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει τον προσεχή Ιούνιο και η διαδικασία της απόσχισης από τη ΔΕΗ θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2018.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου