30.11.17

ΑΝΑΨΑΝ ΦΩΤΙΕΣ ΤΑ ΜΕΡΟΜΑΚΑΤΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο.Β ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

«Αυτοί που ζητάνε από τους εργάτες γης να μην θέλουν υψηλά μεροκάματα, έχουν στόχο οι εργάτες και φτωχοί αγρότες να γίνουν φτωχότεροι» τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Κομματική οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ στους Γαργαλιάνους. 
Όπως τονίζει "Το τελευταίο διάστημα, στον τοπικό τύπο της Μεσσηνίας «φιλοξενούνται» διάφορες δηλώσεις, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, που αναφέρουν ότι το πρόβλημα των ελαιοπαραγωγών είναι ότι οι εργάτες γης ζητάνε αυξήσεις στα μεροκάματα. Οι συγκεκριμένοι κύριοι ξεχνάνε ότι πολλοί φτωχοί αγρότες πάνε για μεροκάματο στο μάζεμα των ελιών, ότι τον υπόλοιπο καιρό δουλεύουν με μεροκάματο σε άλλες αγροτικές εργασίες ή στο τουρισμό, στο εμπόριο και στην οικοδομή.
Θέλουν να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες της μείωσης του εισοδήματος του αγρότη που είναι η πολιτική της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής  της ΕΕ που σημαίνει ξεκλήρισμα για τους φτωχούς και συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια. Λένε ότι για τα προβλήματα των αγροτών δεν φταίει το κόστος παραγωγής, τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα, το κόστος ζωής, η ασφάλιση,  η ΔΕΗ, η φορολογία κλπ που έχουν αυξηθεί τόσο πολύ, με αποτέλεσμα ο μικρομεσαίος αγρότης όχι μόνο δυσκολεύεται να καλλιεργήσει αλλά  δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις καθημερινές ανάγκες του ίδιου και της οικογένειας του. Δεν είπαν τίποτα για τα 60 εκατομμύρια που η κυβέρνηση περικόπτει από τον ΟΓΑ. Δεν είπαν κουβέντα για τα 2.300 νοικοκυριά που έχουν ήδη μείνει ή αναμένεται να μείνουν χωρίς ρεύμα στο νομό μας. Κουβέντα δεν είπαν επίσης  για την νέα ΚΑΠ, τις μειωμένες επιδοτήσεις, τις αυξημένες εισφορές και τη φοροληστία που γίνεται σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς."
Η Κ.Ο.Β. Γαργαλιάνων υποστηρίζει ότι "Οι απόψεις των εν λόγω κυρίων, που εμφανίζονται και με το μανδύα του «αγωνιστή», στην ουσία αντιπροσωπεύουν μια μερίδα μεγαλοϊδιοκτητών αγροτικών εκτάσεων-επιχειρηματιών. Αυτοί είναι και οι μόνοι που έχουν συμφέρον από τη μείωση των μεροκάματων, καθώς θέλουν να αυγατίσουν τα κέρδη τους και να μεγαλώσουν τις εκτάσεις που ήδη κατέχουν.
Σήμερα η λύση βρίσκεται στα χέρια των αγροτών, μέσα από την οργάνωσή τους και την συμμαχία τους με τους εργάτες της πόλης και της υπαίθρου, να παλέψουν για αξιοπρεπή ζωή, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού. Οι φτωχοί αγρότες να διεκδικήσουν την αύξηση του εισοδήματος τους έχοντας αφορολόγητο, εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους ενάντια στους εμπόρους – τράπεζες – επιχειρήσεις, μείωση του κόστους παραγωγής με φτηνά αγροτοεφόδια και φτηνό πετρέλαιο. Οι εργάτες να διεκδικήσουν αύξηση του μεροκάματου, σταθερή δουλειά και όχι μισή δουλειά – μισή ζωή. Και όλοι μαζί υγεία, παιδεία, ελεύθερο χρόνο, αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα" καταλήγει χαρακτηριστικά..
  ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΞΥΓΚΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ με συνάντηση των στελεχών στην περιοχή της Κυπαρισσίας πραγματοποίησε ο υποψήφιος Πρόεδρος για το Επιμελητήριο Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος που κατεβαίνει στις εκλογές με το νέο συνδυασμό "Μεσσηνία καινοτομία".
Ο πετυχημένος επιχειρηματίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη του συνδυασμού και φίλους του φορέα, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, την καταγραφή προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής, μέσα σε ένα ενωτικό ζεστό κλίμα από επαγγελματίες όλων των δραστηριοτήτων.
ΕΣΤΕΙΛΕ ΘΕΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
Μάλιστα για άλλη μια φορά ο υποψήφιος Πρόεδρος έστειλε άλλη μια φορά θετικό μήνυμα προς τον επιχειρηματικό κόσμο, μακριά από αντιπαλότητες και συγκρούσεις για το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην διαρκή υποστήριξη του επιχειρηματικού κόσμου μετά τις εκλογές του φορέα, καθώς δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι καθώς κύριο μέλημά του θα είναι η ανασυγκρότηση του φορέα, με στήριξη της Μεσσηνίας που οφείλει να αποδείξει την εξωστρέφειά της. 
Στην συζήτηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από γειτονικές περιοχές με κύριο γνώρισμα τους νέους ανθρώπους που πλαισιώνουν τον συνδυασμό που αποκτά τεράστια δυναμική μετά την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Ξυγκώρου σύμφωνα με τους ίδιους. Τέλος ο ίδιος έδειξε να γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της περιοχής, αλλά και τα τοπικά θέματα της αγοράς που δυστυχώς διαιωνίζονται για χρόνια. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
                                         
ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΧΑΣΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ 37ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΑΛΛΗ μια επιτυχία της Αστυνομίας προστέθηκε στο ενεργητικό της καθώς Κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -378,6- γραμμαρίων, τσιγαριλίκι κάνναβης και ζυγαριά ακριβείας.
Πιο αναλυτικά συνελήφθη την Τετάρτη, στην Κυπαρισσία, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας , μία (1) 37χρονη ημεδαπή, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Οι αστυνομικοί μετέβησαν στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας , καθώςύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία και σε τροχόσπιτο της 37χρονης, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:
– Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -378,6- γραμμαρίων,
– τσιγαριλίκι κάνναβης και
– ζυγαριά ακριβείας.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου