1.9.17

Πώς ένα γεράκι και ένα φίδι ξεκίνησαν μια μεγάλη φωτιά

Μια πυρκαγιά στη Μοντάνα των ΗΠΑ κατάπιε 40 στρέμματα λιβαδιών και βοσκοτοπιών, πριν τεθεί υπό έλεγχο από τους εθελοντές πυροσβέστες της περιοχής.

Ένας πυροσβέστης αναζήτησε και βρήκε την πηγή της πύρινης μανίας και δεν ήταν άλλη από ένα γεράκι που κουβαλούσε ένα μεγάλο φίδι κάτω ακριβώς από ηλεκτροφόρα καλώδια.
Το γεράκι τσίμπησε το φίδι από το έδαφος για το μεσημεριανό του και προσγειώθηκε μετά σε ένα καλώδιο της επιχείρησης ηλεκτρισμού της πολιτείας. Όταν το φίδι άγγιξε ένα δεύτερο καλώδιο, τα δυο ζώα υπέστησαν ηλεκτροπληξία και η φωτιά ξεκίνησε πιθανότατα από τις σπίθες που προκάλεσε ο τραγικός θάνατός τους.
Τα δυο ζώα έχασαν τη ζωή τους επιτόπου και η πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής σκοπεύει τώρα να τα διατηρήσει και να τα κρατήσει στον σταθμό της, όπως μας λέει τουλάχιστον το Earth Touch News.
fsdfksdfksdfksf1
«Ζωικό εμπρησμό» το λένε και περιλαμβάνει συνήθως τα καλώδια του ρεύματος. Ένα γεράκι που κουβαλούσε και πάλι φίδι ήταν υπεύθυνο για τη μεγάλη πυρκαγιά της Νότιας Καλιφόρνια το 2015, ενώ ένα σκιουράκι που εγκλωβίστηκε στα ηλεκτρικά καλώδια πυροδότησε φωτιά στη Νότια Ντακότα το 2016.
Ένα κοράκι που έπαιζε σε ένα καναδικό φράγμα το 2014 προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε εκατοντάδες σπιτικά και έβαλε φωτιά που άφησε κάρβουνο 36 στρέμματα. Ακόμα και ψάρι πάνω σε έναν μετασχηματιστή βρήκαν οι πυροσβέστες στη φωτιά της Νότιας Ντακότα το 2012, λέγοντάς μας πως ένα πουλί το πέταξε εκεί πάνω προκαλώντας την πύρινη λαίλαπα.
Αν και οι εμπρησμοί των ζώων δεν περιλαμβάνουν αναγκαστικά καλώδια ρεύματος. Ένα περιστέρι έφερε στη φωλιά του μια αναμμένη γόπα τσιγάρου και έθεσε ένα ολόκληρο κτίριο σε πύρινο κλοιό στο Λονδίνο το 2014!
fsdfksdfksdfksf2
Έναν χρόνο αργότερα, ένας σκυλάκος που έπαιζε με αυτά τα σπίρτα που ανάβουν παντού έκαψε την οικία των ιδιοκτητών του στο Γιούκον του Καναδά. Κι αυτά δεν είναι μερικά μόνο από τα καμώματα των ζώων που απειλούν τις πόλεις και τα σπιτικά των ανθρώπων…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου