31.8.17

ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ....ΣΥΝΕΜΟΡΦΩΘΗΝ !!! Εκπτωτη η ΚΑΣΤΑΤ από το Ριζόμυλος - Πύλος

Εκπτωτη κηρύχθηκε η εταιρεία ΚΑΣΤΑΤ (της οικογένειας Τατούλη), με απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για το έργο βελτίωσης - συντήρησης του δρόμου Ριζόμυλος - Πύλος, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.
Στην απόφαση που υπογράφει ο προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Εργων Σταύρος Καρτερολιώτης, αναφέρεται ότι “ο ανάδοχος του έργου δεν συμμορφώθηκε εξ ολοκλήρου με το περιεχόμενο της ειδικής πρόσκλησης”, που παρέλαβε στις 3 Αυγούστου. 
Επισημαίνεται ότι “συγκεκριμένα δεν έχει εκτελέσει τις ανωτέρω αναφερόμενες εργασίες, ήτοι: α) τη διάνοιξη και καθαρισμό του υφιστάμενου οχετού ακριβώς στο όριο του Ριζομύλου, όπου καταλήγει η πρόσφατα κατασκευασμένη επενδεδυμένη τάφρος, για την ομαλή απορροή των ομβρίων της οδού, β) την απομάκρυνση των λίθων και χωμάτων του πέτρινου τοίχου αντιστήριξης από την επενδεδυμένη τάφρο για την ομαλή απορροή των ομβρίων, γ) την αποκατάσταση της πρόσβασης προς τα γύρω αγροκτήματα περί την ΧΘ 1+400, που λόγω της κατασκευής της επενδεδυμένης τάφρου ανάντη αυτής και την απορροή των ομβρίων υδάτων έχει προσωρινά διακοπεί, όπως διαπιστώθηκε κατά την αυτοψία της επιβλέπουσας του έργου στις 25-8-2017, πλην της διαγράμμισης στα νέα ασφαλτοστρωμένα τμήματα”.
Στην απόφαση γνωστοποιείται “το άρθρο 61 παρ. 6 του νόμου 3669/08 που αναφέρει ότι αν η προθεσμία που τέθηκε στην ειδική πρόσκληση παρέλθει χωρίς ο ανάδοχος να συμμορφωθεί με το περιεχόμενό της, κηρύσσεται έκπτωτος αμέσως”.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου