31.8.17

4 φυσικοί τρόποι, για να πάρει το μαύρισμα… παράταση

Μπορεί ο Αύγουστος να έφτασε στο τέλος του, όμως όλοι θέλουμε το μαύρισμά μας να κρατήσει λίγο παραπάνω, θυμίζοντάς μας την ανεμελιά του Καλοκαιριού.

Το υγιές μαύρισμα είναι, όχι μόνο όμορφο, αλλά και το ιδανικό… καμουφλάζ για τις ατέλειες, καθώς μπορεί να κρύψει την κυτταρίτιδα, να κάνει τα πόδια να φαίνονται πιο λεία και την κοιλιά να φαίνεται πιο σμιλεμένη.

Πως, λοιπόν, θα το διατηρήσουμε για… όσο περισσότερο γίνεται;

1. Ήπια απολέπιση
Πολλοί πιστεύουν ότι με την απολέπιση το μαύρισμα «φεύγει». Καμία σχέση. Το μόνο που φεύγει είναι τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας κι έτσι αναδεικνύεται ακόμα καλύτερα το μαύρισμα σας. Παραμένει «ζωντανό» και δεν θαμπώνει.
Έχει σημασία που γράφουμε «ήπια». Δεν χρειάζεται απότομες και πολύ σκληρές κινήσεις, αλλά απαλές (αλλιώς όντως θα φύγει και το μαύρισμα!)

2. Ενυδάτωση
Όχι μόνο μετά την απολέπιση, αλλά καθημερινά. Έτσι, θωρακίζετε την επιδερμίδα, αποτρέποντας το ξεφλούδισμα! Άπλωσε μια γενναία ποσότητα μιας πλούσιας ενυδατικής κρέμας σε όλο σου το σώμα μετά από το καθημερινό ντουζ, όσο ακόμα το δέρμα σου είναι νωπό.

3. Κρύα ντουζ
Το ζεστό νερό αφυδατώνει το δέρμα γιατί «παίρνει» από την επιφάνεια τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας ενώ το κρύο βοηθάει στην ενυδάτωσή του. Οπότε όσο μπορείτε γυρίστε το νερό στο κρύο.

4. Ενισχύστε τη διατροφή σας
Η ομορφιά ξεκινάει από μέσα! Πείτε πιο συχνά «ναι» σε τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α όπως τα καρότα, το σπανάκι και ο κρόκος του αυγού, αλλά και σε τροφές πλούσιες σε β- καροτένιο όπως βερίκοκα, μάνγκο, γλυκοπατάτα, ντομάτα. Είναι τα φυσικά ενισχυτικά του μαυρίσματος.

bovary.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου