1.9.17

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ κ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1/9/2017  
               
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ κ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Οι παρακάτω εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, διαμαρτυρόμαστε Δημόσια για:
1 Την καθημερινή απαξίωση των στελεχών και εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ, από την παράκαμψη διαδικασιών και λειτουργιών της, από τον κ Βεργόπουλο.
2 Την απαξίωση όλων των μελών του ΔΣ από τον τρόπο πού ορίζει τα ΔΣ και την θεματολογία χωρίς εισηγήσεις, στα θέματα πού καλούνται οι σύμβουλοι να πάρουν αποφάσεις.
3 Την εκμετάλλευση στον νόμο, πού του δίνει το δικαίωμα να προσλαμβάνει δίμηνα, για την  κάλυψη πάγιων και μόνιμων θέσεων εργασίας, απορρίπτοντας την διεκδίκηση μόνιμων θέσεων, αποφεύγοντας την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας . Εκμεταλλεύεται στο έπακρον την ανάγκη των ανέργων για ένα κομμάτι ψωμί, πού η πολιτική και της παράταξης του, τους έχει καταδικάσει στην ανεργία.Προσλαμβάνει ακόμα και πτυχιούχους ως εργάτες, για να είναι σύννομος με την  έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων στέλνει ο ίδιος προσωπικά τους εργαζόμενους για εργασία χωρίς να το γνωρίζουν οι Προιστάμενοι, πού εκ των υστέρων το μαθαίνουν.
4 Απαξιεί να βάλει θέματα, στην ημερήσια διάταξη, πού ζητά το Σωματείο, ακόμη και με την μορφή ερωτήσεων.
5 Παρότι κάνει συχνά ΔΣ, πολλά τα σημαντικά θέματα  πού βάζει προ ημερησίας διάταξης και καλούνται οι σύμβουλοι να αποφασίσουν.
6 Συγκεκριμένα για το ΔΣ της Δευτέρας, το Σωματείο έχει με επιστολές του ζητήσει να συζητηθεί η Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, τα Θέματα υγιεινής και ασφάλειας, η υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας και με μορφή ερωτήσεων καλούμε τον Πρόεδρο να δώσει απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα για τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στα ρέματα και συγκεκριμένα για τον Καραμπογιά πού τελευταία έχει έλθει στο φως της δημοσιότητας η παρέμβαση από την ΔΕΥΑΚ.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
1        Μας έχουν ανατεθεί με απόφαση του Γ.Γ της αποκεντρωμένης Διοίκησης οι αρμοδιότητες της μελέτης, ανάθεσης και εκτέλεσης έργων στα ρέματα της Καλαμάτας;
2        Έχει  οροθετηθεί το Ρέμα Καραμπογιάς από ψηλά στο σύνολο του, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες του νόμου διατάξεις;
3        Υπάρχει από το νόμο περιβαλλοντική μελέτη;
4        Υπάρχει η από το νόμο αδειοδότηση από την πολεοδομία;
Και καταλήγει η ερώτηση μας πού είναι στην διάθεση σας
«Τα ρέματα αποτελούν σπουδαία περιβαλλοντική κληρονομιά και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως σημαντικό στοιχείο του οικοσυστήματος της πόλης και όχι μόνο ως φυσικοί υδραυλικοί υποδοχείς και αντιπλημμυρικοί αγωγοί.
Πιστεύουμε, ότι πρέπει να προηγηθεί  η οριοθέτηση του ρέματος "Καραμπογιάς" στο σύνολό του, η οποία  θα προστατεύσει τους κατοίκους της Καλαμάτας και της περιοχής,  τις ιδιοκτησίες και τις επιχειρήσεις τους, αλλά και το περιβάλλον. ΄Ετσι θα δημιουργηθούν  οι προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία του ρέματος "Καραμπογιάς", αλλά και για τη σύννομη  σύνταξη της πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης στα πυκνοδομημένα της Αγίας ΄Αννας του Δήμου Καλαμάτας.
Και για να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν επιθυμούμε να μπλοκάρουμε εργασίες πού είναι απαραίτητες για την αντιπλημμυρική προστασία, απεναντίας προτείνουμε επιτάχυνση των παρεμβάσεων με την χρησιμοποίηση των επιστημονικών και περιβαλλοντικών γνώσεων της εποχή μας και την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.
Οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, υπηρετούν υποσχέσεις πελατειακού χαρακτήρα, είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα, εξυπηρετούν πολιτικούς στόχους και  βγάζουν λάδι την ελλιπή πολιτική Χρηματοδοτήσεων για αντιπλημμυρικά έργα, τόσο από την Ελληνική Κυβέρνηση όσο και από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Αυτές οι πολιτικές μας θίγουν σαν εργαζόμενους και πολίτες αυτής της πόλης και για αυτό είμαστε αντίθετοι και σας καλούμε να εφαρμόσετε την σχετική νομοθεσία πού είναι πλήρης, αλλά εσείς και η Κυβέρνηση δεν εφαρμόζετε, απαξιώνοντας όλες τις υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτικών σας πού δεν έχουν σχέση με την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, πού  κινδυνεύουν από την έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας.
Η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν προχωρήσει, αλλά το σάπιο πολιτικό σύστημα πού υπηρετείτε, δεν είναι διατεθειμένο να αξιοποιήσει γιατί, δεν την χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία για κάλυψη αναγκών, αλλά για αύξηση της κερδοφορίας.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ
Παναγιώτης Κουφαλάκος
Κρεμμεζής Γιώργος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου