11.1.18

Ποιοι συμμετέχουν - Απεργία αύριο 12 Ιανουαρίου

Απεργία αύριο 12 Ιανουαρίου σε ένδειξη αντίδρασης για το  πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη ρύθμιση για την αλλαγή του τρόπου λήψης απεργιακών αποφάσεων από τα πρωτοβάθμια σωματεία.
Συγκεκριμένα η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση Εργασίας σε όλο το Δημόσιο τη Δευτέρα, 15 του Ιανουαρίου  2018, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου. Ταυτόχρονα, οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30μμ την ίδια μέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.
Σε προκήρυξη 24ωρης απεργίας προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών για την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου. Παράλληλα την ίδια ημέρα ακινητοποιούνται και τα τρόλεϊ λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, αντιδρώντας επίσης στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Χωρίς μετρό και τρόλεϊ η Αθήνα
Χωρίς μετρό και τρόλεϊ θα μείνει αύριο η Αθήνα λόγω της κινητοποίησης των εργαζομένων κατά της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.
«Με την ψήφιση του πολυνόμου η κυβέρνηση παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ότι απόμεινε από την δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μια ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου. Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων» τονίζει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.
«Στο ελληνικό Σύνταγμα αναγνωρίζεται το δικαίωμα στην απεργία και η τροπολογία αυτή ενισχύει την εργασιακή ανασφάλεια και αποδυναμώνει τη συλλογική προσπάθεια των εργαζομένων» αναφέρει η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.
Οι γιατροί στα νοσοκομεία
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Παρασκευή 12 Ιανουαίου για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το οποίο καταργεί το δικαίωμα της απεργίας στα Πρωτοβάθμια Σωματεία.
Την απεργία της ΕΙΝΑΠ στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση της 12ης Ιανουαρίου.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά θα λειτουργούν με ιατρικό προσωπικό ασφαλείας εξυπηρετώντας μόνον έκτακτα περιστατικά.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Δεμένα  τα πλοία σε όλη τη χώρα την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασής της, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 της συγκεκριμένης ημέρας έως τις 24:00.
Η ΠΝΟ, σε ανακοίνωσή της, τονίζει πως η διοίκηση της Ομοσπονδίας διαπιστώνει «για πολλοστή φορά ότι, δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει o ναυτικός κόσμος όχι μόνο δεν επιλύονται εκ μέρους των κυβερνώντων, όχι μόνο δεν υπάρχει η οποιαδήποτε βούληση για την επίλυσή τους, παρά τις συνεχείς και κενές περιεχομένου υποσχέσεις τους, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα διαρκώς νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες νέες ρυθμίσεις και περικοπές, κατ' εντολή του τρίτου μνημονίου».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου