13.1.18

Αιγιάλεια: Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό από Αμβρόσιο - Κάλεσμα σε "Ξεσηκωμό"

Με στόχο τον συντονισμό ενεργειών προκειμένου να εκφραστεί η άρνηση του αιγιώτικου λαού στην παραχώρηση (σε οποιαδήποτε παραλλαγή της) του ονόματος «Μακεδονία» στο κρατίδιο των Σκοπίων, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες» η έκτακτη σύσκεψη φορέων που συνεκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

Αρχικά, ο Ποιμενάρχης , αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή του, εξέφρασε την έντονη αγωνία και ανησυχία του για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, προσθέτοντας πως καταδικάζει όλες εκείνες τις μεθοδεύσεις που θα οδηγήσουν σε μία λύση εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας και που θα θέσουν σε κίνδυνο την εδαφική και εθνική της ακεραιότητα.
20180112_183143.jpg«Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ελλάδος εδώ και 4.000 χρόνια!»
«Η Εκκλησία μας έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου ΄΄Μακεδονία΄΄ ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου Κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της ΄΄Μακεδονίας΄΄.  Γι’ αυτό και εφιστούμε την προσοχή και την εγρήγορση του ευσεβούς Ορθοδόξου Χριστιανικού πληρώματος διά το εθνικής και μεγίστης ιστορικής σημασίας θέμα. Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι, ως γνωστόν, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ελλάδος εδώ και τέσσερις χιλιάδες χρόνια. Οι παραχαράκτες γείτονές μας ανέκαθεν διαστρεβλώνουν την ιστορία της Μακεδονίας και παραποιούν την ιστορική αλήθεια. Έτσι, λοιπόν, μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, σας καλώ να ξεσηκωθούμε! Όλοι οι Αιγιαλείς! Για να μην…  μολυνθεί ακόμα περισσότερο η ιστορία μας!», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος, που έκανε γνωστό ότι την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 11π.μ., η Ιερά Μητρόπολις διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης, όπου προσκαλούνται όλοι οι φορείς της Αιγιάλειας για να διατρανώσουμε όλοι μαζί την έντονη διαμαρτυρία μας στην επιχειρούμενη παράδοση του ονόματος της «Μακεδονίας» στο γειτονικό κρατίδιο. 

Ποιοι συμμετείχαν
Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι περισσότεροι εκ των παρισταμένων, που συνεχάρησαν τον Σεβασμιώτατο για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, εκφράζοντας την ελπίδα πως το Αίγιο και η Αιγιάλεια θα δείξουν τον δρόμο τού ιερού αγώνα για να γίνουν αντίστοιχες ενέργειες σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης.
Άπαντες δε υποσχέθηκαν πως θα συνεργαστούν προκειμένου το συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου να στεφθεί από πλήρη επιτυχία, ώστε από το μικρό, πλην ιστορικό, Αίγιο να ανάψει η… σπίθα μίας ειρηνικής «επανάστασης» που θα ξεσκεπάσει τους σφετεριστές της ιστορικής αλήθειας και θα καταρρίψει απόλυτα τους ισχυρισμούς των Σκοπίων, περί του δήθεν δικαιώματός τους να αποκαλούνται «Μακεδονία» και «Μακεδόνες»!
Στη χθεσινη σύσκεψη το «παρών» έδωσαν ο Αχαιός βουλευτής Νικόλαος Νικολόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αιγιαλείας Περικλής Παπαγιαννακόπουλος (εκπροσώπησε τον δήμαρχο που βρισκόταν στην Αθήνα), ο δημοτικός σύμβουλος – βοηθός δημάρχου Νικόλαος Θανασούλιας, ο δημοτικός σύμβουλος Γρηγόριος Τριανταφυλλόπουλος, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου Μαίρη Χρονοπούλου, ο πρόεδρος, ο γραμματέας και ο ταμίας του Συνδέσμου Αποστράτων – Συνταξιούχων Σωμάτων Ασφαλείας Αιγιαλείας «Ο Άγιος Λεόντιος» Αναστάσιος Κατσωνόπουλος, Θεοφάνης Πανουτσακόπουλος και Αντώνιος Κουτρουμάνης, ο επιμελητηριακός σύμβουλος Αχαΐας Δημήτριος Δρούκας, η πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας Βάνα Μπεντεβή, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. / Α.μ.Ε.Α. Αιγίου Θεόδωρος Στεφανίδης, η γενική γραμματέας της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Άννα Σουφλή – Χριστοδούλου, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγιαλείας Αριστείδης Τηλιγάδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Αλέξανδρος Βασιλακόπουλος, ο γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπωλών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Βασίλειος Σίδερης και ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αλυκής Αιγίου «Ο Άγιος Νικόλαος» Νικόλαος Παπαδόπουλος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου