13.1.18

ΦΩΤΟ - Σπάνιο αρκτικό γεράκι στο Ναύπλιο επιβεβαιώνει τον τίτλο του πιο γρήγορου ιπτάμενου κυνηγού

 Η άγρια ζωή μόλις λίγα εκατοντάδες μέτρα από το Ναύπλιο εξελίσσεται με τους δικούς της ρυθμούς και φυσικά με τους δικούς της κανόνες, καθώς οι θηρευτές παραμονεύουν παντού και τα θηράματα πλούσια σε αριθμό δεν μπορούν να αποφύγουν τη μοιραία επίθεση. Όταν μάλιστα θηρευτής είναι το πιο γρήγορο ιπτάμενο πλάσμα στον πλανήτη, το θήραμα δεν έχει σχεδόν καμία επιλογή σωτηρίας παρά μόνο την τύχη, που τις περισσότερες φορές δεν ειναι με το μέρος του.
Έτσι σήμερα ο φωτογραφικός φακός  εντόπισε ένα γεράκι, το είδος πετρίτη της αρκτικής (Falco peregrinus calidus) , στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου - Νέας Κίου να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα στον άγριο κόσμο της φύσης.
Το αρκτικό γεράκι είναι ένα πλήρως μεταναστευτικό πτηνό που εκτελεί ταξίδια πολύ μεγάλων αποστάσεων. Ζει συχνά σε υγρές εκτάσεις και έρχεται το χειμώνα από βορειότερες χώρες. Το συγκεκριμένο υποείδος του πετρίτη φωλιάζει στην αρκτική τούνδρα και φθάνει ως τη Μεσόγειο για να διαχειμάσει. 
Ο πετρίτης, θεωρείται από τους ερευνητές, ο ταχύτερος ιπτάμενος, αρτίγονος οργανισμός στην υφήλιο στις κάθετες εφορμήσεις αναπτύσσει ταχύτητα 389 χιλ την ώρα.
Ο πετρίτης τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με μεσαίου μεγέθους πτηνά, κυρίως περιστέρια, αλλά και υδρόβια, ωδικά και καλοβατικά.Παγκοσμίως, υπολογίζεται ότι.......

Διαβάστε την συνέχεια εδώ 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου