24.1.18

Άρχισε ο χιονιάς. Μέχρι την Παρασκευή το κρύο

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης άρχισε πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με ασθενείς κατά βάση βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις πάνω από τα 300 - 400μ στην Αν. Θεσσαλία, από τα 400μ στην Αν. Στερεά και Εύβοια, πάνω από τα 500μ στην Πελοπόννησο και πάνω από τα 600μ στη Β. Κρήτη. Τα υψόμετρα είναι ενδεικτικά και πρόσκαιρα οι χιονοπτώσεις μπορούν να σημειωθούν και σε χαμηλότερα υψόμετρα, χωρίς όμως να δημιουργήσουν όμως ιδιαίτερα προβλήματα. 
Στο Αν. Πήλιο, τη Φθιώτιδα και τα ανατολικά τμήματα της Εύβοιας οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές στα ορεινά μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ αργότερα θα υπάρχει βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο την Τετάρτη και την Πέμπτη 25/01 θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις, με ένταση 7-8 μποφόρ.
Υποχώρηση των ψυχρών αέριων μαζών από τη χώρα μας προβλέπεται από την Παρασκευή, αλλά η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.
Πάρνηθα: Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης διεξάγεται – λίγο πριν το μεσημέρι - σύμφωνα με την αστυνομία, η κίνηση των οχημάτων στην λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο.  

Αναβολή των αγροτικών κινητοποιήσεων
Αναβλήθηκε λόγω του χιονιού που πέφτει στο Πήλιο, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών στη Μαγνησία. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr στο Καράβωμα συγκεντρώθηκαν περίπου 80 αγροτικά αυτοκίνητα, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσαν να κατέβουν στο Βόλο. Οι αγρότες του Πηλίου, που αποτελούν μία μεγάλη μερίδα αυτών που θα συμμετείχαν στη διαμαρτυρία ενημέρωσαν ότι το χιόνι είναι πολύ και δεν μπορούν να κατέβουν στο Βόλο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου