26.1.18

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις με το βρέφος που βρέθηκε μόνο του σε φλεγόμενο διαμέρισμα

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση με το βρέφος που βρέθηκε μόνο του σε φλεγόμενο διαμέρισμα, στην πλατεία Αττικής.
Τον Νοέμβριο του 2016 το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ασχοληθεί με τη μεγαλύτερη κόρη της 35χρονης γυναίκας. Το 16χρονο τότε κορίτσι είχε εμφανιστεί μόνο του στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατήγγειλε τη μητέρα του για κακοποίηση και παραμέληση. Ο εισαγγελέας ανηλίκων απομάκρυνε το κορίτσι από την οικογένειά του κι έδωσε την επιμέλεια στη γιαγιά.
«Μετά την καταγγελία της μικρής διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, οπότε οποιαδήποτε υπηρεσία πρόνοιας έχει επιληφθεί της διαδικασίας αυτής έπρεπε να καταλάβει ότι τα μωρά έπρεπε να φύγουν από τη μητέρα και να πάνε σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον, αυτό κρίνεται από την έρευνα που γίνεται και σε συνέχεια να επιβεβαιωθεί ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς να κινδυνεύουν» δήλωσε ο Πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος στο Star.
«Η πρόνοια δεν έχει τη δυνατότητα, δεν έχει το χρόνο και δε συνεχίζει να παρακολουθεί οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση. Δυο τρεις κοινωνικοί λειτουργοί για κάποια εκατομμύρια κόσμο δεν προλαβαίνουν. Αν αποφασίσουν να πάρουν προσωπικό, να οργανωθούν τότε θα μπορούσαμε να πούμε πως σώζονται παιδιών και ανθρώπων που κινδυνεύουν, ακόμα και των παππούδων και των γιαγιάδων που βασανίζονται» προσθέτει ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος.
Σημειώνεται ότι δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίστηκε σε βάρος της 35χρονης μητέρας του μόλις ενός έτους βρέφους που εντοπίστηκε μόνο του, από πυροσβέστες, κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς προ ημερών σε διαμέρισμα στην Πλατεία Αττικής.
Η θεία του παιδιού, που μένει έναν όροφο πιο κάτω, συνόδευσε το παιδί στο νοσοκομείο, ενώ λίγο αργότερα εμφανίστηκε στο Παίδων και η μητέρα του.
Η 35χρονη, όπως είπε στην Αστυνομία έχει άλλα δύο παιδιά, ενώ την ώρα της πυρκαγιάς απουσίαζε από το διαμέρισμα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος, που βρίσκεται στην οδό Αριστομένους, ενώ μόλις μπήκαν στο χώρο οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι το βρέφος ήταν μόνο του εκείνη την ώρα. Αμέσως μετά διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου και νοσηλεύεται.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου