26.1.18

Ανανέωση αίτησης για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Τις λεπτομέρειες για τον τρόπο που πρέπει να κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας, Δημήτρης Καρέλλας.
 Σύμφωνα με τα όσα είπε, όσοι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης έχουν κάνει τροποποίηση μέσα στο 2017 μετά από 12 μήνες ακριβώς πρέπει να υποβάλλουν ξανά αίτηση. «Όλοι οι δικαιούχοι που έκαναν πέρυσι την πρώτη αίτηση ή οποιαδήποτε τροποποίηση υποχρεούνται να επανέλθουν στα γενέθλια του χρόνου αυτής της πράξης» ανέφερε συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας.
«Τον Φεβρουάριο του 2017 έγιναν περίπου 135.000 αιτήσεις. Από αυτές περίπου οι 100.000 αιτήσεις έχουν τροποποιηθεί μέσα στο 2017, γιατί μπορεί για παράδειγμα να άλλαξε το εισόδημα των δικαιούχων» διευκρίνισε.
Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι καλούνται να κάνουν ξανά αίτηση 12 μήνες ακριβώς μετά την πρώτη τους αίτηση. Σημειώνεται, ότι οι αιτήσεις θα γίνονται με τον ίδιο τρόπο όπως πέρυσι.
Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (keaprogram.gr) για τον μήνα Ιανουάριο, που θα πληρωθεί στις 25 Ιανουαρίου 2017 είναι 296.223 άτομα. Σε σχετική ανακοίνωση: «Εγκρίθηκε με απόφαση της υπουργού Εργασίας κ. Αχτσιόγλου η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 66.509.986,25 € (εξήντα έξι εκατομμύρια πεντακόσιες εννέα χιλιάδες εννιακόσια ογδόντα έξι ευρώ και είκοσι πέντε λεπτά) για την πληρωμή μηνός Ιανουαρίου σε 296.223 (διακόσιους ενενήντα έξι χιλιάδες διακόσιους είκοσι τρεις) δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – ΚΕΑ».
Να υπενθυμίσουμε ότι ξεκίνησε η αποστολή μηνυμάτων ειδοποιήσεων απο το ΚΕΑ για τις νέες τροποποιητικές που πρέπει να υποβάλλουν οι δικαιούχοι είτε στους Δήμους είτε ηλεκτρονικά στο Keaprogram.gr για να συνεχιστεί η παροχή το 2018.
Τα sms αναφέρουν:
«Μπορείτε να τροποποιήσετε την αίτηση σας για το ΚΕΑ μέχρι 1/2/2018. Σε διαφορετική περίπτωση η αίτηση θα ανακληθεί, καθώς συμπληρώνονται 12 μήνες από την ημερομηνία έγκρισης της. Αν ανακληθεί μπορείτε από 2/2/2018 να υποβάλλετε νέα αίτηση.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου