24.1.18

"Γράψτον για σπίτι"...

Γράψτον για σπίτι. Το γνωστό ανέκδοτο με τους χουντικούς αναβιώνει και πάλι – αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον Πάνο Καμμένο , που καλεί τους στρατιωτικούς που έχουν κόκκινα δάνεια να τα δηλώσουν, αν θέλουν να σώσουν το σπίτι τους από τους πλειστηριασμούς.
Ο Υπουργός Άμυνας επέλεξε την ώρα που οι Τράπεζες ετοιμάζονται να βγάλουν στο σφυρί εκατόν σαράντα χιλιάδες ακίνητα, για να καθησυχάσει τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων – εν ενεργεία και μη- ότι ,σε άντίθεση με όλους τους άλλους Έλληνες , αυτοί έχουν μπάρμπα στην Κορώνη και δεν κινδυνεύουν.
Ο «μπάρμπας » λέγεται Υπουργείο Άμυνας ,το οποίο ετοιμάζεται , λέει ,να αγοράσει όλα τα στεγαστικά , κόκκινα και πράσινα, δάνεια των στρατιωτικών από όλες τις τράπεζες , στο ποσό, που θα πουληθούν αυτά στα ξένα funds. Σπουδαία ιδέα ,παρότι η πατρότητα της ανήκει σε δημάρχους ,μόνο που δεν ξέρουμε :

-Aν συμφωνεί η τρόικα και οι Τράπεζες και- το κυριότερο,
-Αν υπάρχουν λεφτά.
Θα νόμιζε κανείς πως τα χρήματα προέρχονται από τις επικερδέστατες επενδύσεις που είχε ανακοινώσει από τους πρώτους κιόλας μήνες της θητείας του στο Πεντάγωνο ο Π. Καμμένος.
Όμως, οι περισσότερες ,αν όχι όλες έμειναν στο στάδιο των εξαγγελιών, όπως αυτή στις Φλέβες ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων και 20.000 θέσεων εργασίας ,η δημιουργία του Silicon Island, δηλαδή πρότυπου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης, που, όπως είχε ανακοινωθεί, δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου και πολλές άλλες επενδύσεις ,ύψους πολλών δισεκατομμυρίων που έμειναν στο «θα».
Μεταξύ των πολλών «θα» και η πλήρης υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για την απόδοση στους στρατιωτικούς , εν ενεργεία και απόστρατους και του υπόλοιπου 50%, των αποδοχών τους που κόπηκαν το 2012 . Σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, οι περικοπές στους στρατιωτικούς είναι αντισυνταγματικές και θα πρέπει να επανέλθουν στο μισθολογικό καθεστώς του Ιουλίου του 2012.
Η κυβέρνηση για πολλοστή φορά υποσχέθηκε ότι αυτό θα γίνει σύντομα.Πριν ή μετά τις εκλογές δεν διευκρίνησε...
Μιχ. Κανιμάς
timelink.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου