17.2.18

ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΛΛΆ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ...

ΤΟ Αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου αποτελεί μια ευκαιρία πριν εκπνεύσει το ΕΣΠΑ προκειμένου να προωθηθούν υποδομές που χρήζουν περαίωσης στην Τριφυλία. 
Μετά τις προτάσεις φορέων της Μεσσηνίας, υπόμνημα για τα έργα της περιοχής κατέθεσε την Τρίτη και 13 του μήνα, ο Δήμος Τριφυλίας, χωρίς όμως να έχει καν συνεδριάσει η Επιτροπή Διαβούλευσης η οποία θεωρείται..εξαφανισμένη, καθώς δεν διεξήχθη καμία συνεδρίαση ούτε πριν τον Προυπολογισμό ή το τεχνικό πρόγραμμα ώστε να τοποθετηθούν οι κοινωνικοί εταίροι του Δήμου με το παραγωγικό κεφάλαιο του τόπου.
ΟΙ ΠΑΓΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Ωστόσο οι προτάσεις του Δήμου αποτελούν πάγιες διεκδικήσεις για την περιοχή. Στους οδικούς άξονες περιλαμβάνεται το Καλονερό-Τσακώνα που είναι σε φάση ωρίμανσης μαζί με το Πύργος- Καλονερό, το Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι το οποίο η περιφέρεια έχει χαρακτηρίσει ώριμο, μαζί με το Γαργαλιάνοι-Βάλτα-φράγμα-Χριστιανούπολη. Στις αναπτυξιακές υποδομές έμφαση δίνεται στο ώριμο έργο της Περιφέρειας και του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης για τα Δίκτυα άδρευσης στο φιλιατρινό φράγμα, την αντιδιαβρωτική προστασία του Καλονερού που έχει λησμονηθεί από το 2013, η επισκευή του λιμανιού Κυπαρισσίας, η ανακατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης. 
Για τις περιβαλλοντικές υποδομές συγκαταλέγεται η αποχέτευση με τον βιολογικό των Γαργαλιάνων, την βελτίωση του συνδέσμου ύδρευσης Τέλλος Άγρας, ενώ στον πολιτισμό η υποστήλωση του κάστρου Κυπαρισσίας, η ανάπλαση στο Ναό των Χριστιάνων, η αξιοποίηση του κτιρίου της Εθνικής τράπεζας στην Κυπαρισσία.
Τέλος να σημειώσουμε ότι στο σχετικό υπόμνημα δεν υπάρχει καμία αναφορά για το θέμα του σιδηροδρομικού άξονα, την διευθέτηση χειμάρρων, την αξιοποίηση και προστασία του ποταμού Νέδα, αλλά και την δημιουργία Περιφερειακού Πάρκου στο Κυπαρισσιακό κόλπο που μπορούν να αποτελέσουν πεδίο εξωστρέφειας. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                     ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
 
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ χρήσιμη ήταν η εκπαιδευτική εκδήλωση για τον παιδικό καρκίνο που πραγματοποιήθηκε στην Κυπαρισσία, ανάβοντας την Φλόγα της συμπαράστασης, του εθελοντισμού αλλά κυρίως της ενημέρωσης.
Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον πρόσφατο εορτασμό για την Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου παρουσία γονέων και εκπαιδευτικών στο αμφιθέατρο
του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας . Η εξαιρετική εκδήλωση που διοργανώθηκε απο το 2ο Δημοτικό Κυπαρισσίας , τον συλλόγο γονέων και κηδεμόνων και τον σύλλογο "Φλόγα "με θέμα το Παιδικό Καρκίνο, σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Κατά την εκδήλωση μίλησαν οι: Μάρω Τριανταφύλλου, ιατρός, μητέρα παιδιού με καρκίνο, με θέμα «Η ματιά του γονιού», Ζωή Σπανού, ψυχολόγος, εθελόντρια της «Φλόγας», με θέμα «Η ματιά του εθελοντή» και Θεοφανεία Σιούτη, δασκάλα, σχολική σύμβουλος 6ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Μεσσηνίας, με θέμα «Η ματιά του δασκάλου» ενώ στο τέλος ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων, που ήταν καθοριστική καθώς το παράρτημα της Φλόγας έχει υλοποιήσει ξεχωριστές δράσεις στην πόλη ώστε το κοινωνικό σύνολο να ευαισθητοποιηθεί πάνω στο καυτό αυτό κοινωνικό ζήτημα. ΙΩΑΝ. ΜΠ.

                 
TO FREEGR.GR RADIO ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ...ΤΟ HOT SPORT TOY INTERNET!
Ακούστε το και από τις σελίδες της Μεσσηνίας όλο το 24ωρο. E-mail: freegr@gmail.com
TO HOT SPOT ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου