15.2.18

ΟΡΙΣΤΙΚΑ Κλείνει το στρατόπεδο Καλαμάτας

 ΧΡΥΣΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΠΙ ΜΕ ....ΘΑ ....ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ 120 ΠΕΑ !!!

Με κύριο αντικείμενο τη λειτουργία ή όχι του στρατοπέδου Παπαφλέσσα συζήτησαν, στο Πεντάγωνο, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.
Όπως έγινε γνωστό αλλάζει το επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και μεταξύ άλλων προβλέπεται: σε ένα και πλέον χρόνο θα κλείσει το στρατόπεδο Καλαμάτας και η Μονάδα; Επιστράτευσης μεταφέρεται στην Τρίπολη. 
Όπως ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες του δήμου Καλαμάτας:
Ο Αναπλ. Υπουργός γνωστοποίησε στο δήμαρχο ότι όλα τα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων της χώρας καταργούνται, επομένως και αυτό της Καλαμάτας και θα εφαρμοσθεί ένα νέο σύστημα κατάταξης στο Στρατό Ξηράς.
Ο δήμαρχος ανέφερε πως ο Δήμος  έχει την πρόθεση να συμβάλει στην κάλυψη μέρους των εξόδων λειτουργίας του στρατοπέδου και ο Αναπλ. Υπουργός απάντησε ότι το θέμα δεν είναι οικονομικό, αλλά επιχειρησιακό, καθώς προέχει η ενίσχυση των δυνάμεων της παραμεθορίου. Άλλωστε, το κόστος λειτουργίας του στρατοπέδου Καλαμάτας - περίπου 2,5 εκατ. το χρόνο - θεωρείται μικρό.
Ο κ. Βίτσας ανέφερε «το στρατόπεδο Παπαφλέσσα θα κλείσει σε 1 χρόνο (ή και παραπάνω) και μέχρι τότε θα έχει αξιωματικούς και μόνιμη δύναμη στρατιωτών. Η Μονάδα Επιστράτευσης της Καλαμάτας θα μεταφερθεί στην Τρίπολη».
Δεν είναι προγραμματισμένο να οδηγηθεί το στρατόπεδο Παπαφλέσσα σε εμπορική χρήση, δηλαδή δε θα δοθεί σε ιδιώτες για αξιοποίηση. Κατά πάσα πιθανότητα, θα χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς (εν όλω ή εν μέρει) και, συγκεκριμένα, για τις ανάγκες της 120 ΠΕΑ, η οποία θα αναβαθμισθεί. Εφόσον τμήμα του στρατοπέδου είναι δυνατόν να διατεθεί για τις ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα γίνει αίτημα και θα υπάρξει διαπραγμάτευση με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, στο οποίο θα υπαχθεί το στρατόπεδο.

Ο Π. Νίκας έθεσε το αίτημα παραχώρησης της σημαίας, που το 9ο Σύνταγμα Πεζικού είχε κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους και ο Δ. Βίτσας γνωστοποίησε ότι αυτό πρέπει να τεθεί υπόψη του Αρχηγού ΓΕΣ και ότι συμφωνεί με την παράδοσή της.
Ακόμη, ο Αναπλ. Υπουργός γνωστοποίησε στον δήμαρχο πως υπεγράφη απόφαση για την αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ, που θα μετατραπεί σε διεθνές κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης και του έδωσε να αναγνώσει το περιεχόμενο της απόφασης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου