14.2.18

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Σύσκεψη για αντιμετώπιση σεισμού !

Προγραμματισμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε  χτες  13-02-2018 στην αίθουσα “Παναγιώτης Φωτέας” στο Διοικητήριο, με θέμα τον καθορισμό χώρων καταυλισμού σε περίπτωση σεισμού.   
Συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλειφέρη, οι Προϊστάμενοι των Δ/νσεων Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικών Έργων της ΠΕΜ, Μηχανικοί των Τεχνικών Υπηρεσιών και υπάλληλοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων του νομού. 
        Συζητήθηκε ο προσδιορισμός  ή  ο επανέλεγχος  των χώρων για την υποδοχή και διαβίωση των πληγέντων μετά από σεισμό.
        Ενημερώθηκαν οι παρευρισκόμενοι για τις προβλεπόμενες προδιαγραφές προσδιορισμού, ελέγχου, ασφάλειας και λειτουργίας των χώρων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΑΣΠ και τέθηκε χρονοδιάγραμμα  για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Οι χώροι που θα προτείνουν οι Τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων θα ελεγχθούν από επιτροπή Μηχανικών της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της ΠΕΜ και θα οριστικοποιηθούν σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ).
Η αρμοδιότητα προσδιορισμού των χώρων καταυλισμού ανήκει στην Πολιτική Προστασία της Π. Ε. Μεσσηνίας, στο πλαίσιο προγραμματισμού, πρόληψης και ετοιμότητας ενδεχόμενης αντιμετώπισης έκτακτης  ανάγκης  λόγω εκδήλωσης  σεισμού. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου