25.4.18

ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ..ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΑ!

ΤΗΝ Περιφέρεια Πελοποννήσου αναμένει η περιοχή της Τριφυλίας να καλύψει τις ανάγκες των δημοτικών οδικών αξόνων, καθώς οι δρόμοι όχι μόνο βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση αλλά εγκυμονούν κινδύνους για πεζούς και τροχοφόρα!
Μάλιστα η σχετική εξαγγελία για την δημοτική οδοποιία Κυπαρισσίας αλλά και των Φιλιατρών που έχει ανάλογα προβλήματα, έχει γίνει στον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους, αλλά προς το παρόν δεν αναμένεται φως στο τούνελ. Ο Δήμος Τριφυλίας έχει αφήσει το δημοτικό οδικό δίκτυο στο έλεος των καιρικών συνθηκών, όπως συμβαίνει σε κεντρικούς δρόμους της Κυπαρισσίας καθώς αναγνώστες μας θεωρούν ότι οι δρόμοι παγίδες ελοχεύουν κινδύνους. 
ΡΩΓΜΕΣ, ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΦΘΑΡΜΕΝΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ...
Απόδειξη η πρώτη φωτογραφία από την οδό Χριστιανουπόλεως με ρωγμή εντός του οδοστρώματος που είχε τοποθετηθεί κώνος ο οποίος όμως βυθίστηκε από την...υποχώρηση του εδάφους. Μάλιστα στο συγκεκριμένο δρόμο καθημερινά κυκλοφορούν δεκάδες μαθητές καθώς ο δρόμος καταλήγει στα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής. Επίσης κυκλοφορούν μαθητές με δίκυκλα και είναι ευτύχημα ότι προς το παρόν δεν έχουμε κάποιο σοβαρό ατύχημα. 
Η δεύτερη εικόνα αφορά τον δρόμο της Πονηροπούλου που οδηγεί στα χωριά με κατεύθυνση επειδή είναι διπλής λωρίδας και στην κεντρική λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου. Εκεί μάλιστα οι αναρτήσεις των οχημάτων δεινοπαθούν ενώ μια φορά έχει πέσει..στην πρώτη λακκούβα ένα δίκυκλο. Προφανώς το γνωστό τραγούδι "Στη λακούβα" που ερμηνεύει το συγκρότημα...."Άγαμοι Θύτες" που ακούμε στο ραδιόφωνο ταιριάζει γάντι στους στίχους του λες και γράφτηκε για τους δρόμους μας στην Ελλάδα του 2018....ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                   ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ 
ΜΑΖΙΚΟΎΣ ελέγχους για τα τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα της κεντρικής πλατείας των Φιλιατρών, όπως και σε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους, πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκιο του Δήμου στα Φιλιατρά.
Οι έλεγχοι αφορούν την άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το 2018, μεταξύ αυτών και τα τραπεζοκαθίσματα που καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια στην πλατεία. Το κλιμάκιο σύμφωνα με πληροφορίες περιορίστηκε σε ενημέρωση, σύσταση και προειδοποιήσεις, καθώς μετά την καταληκτική ημερομηνία ο Δήμος θα μοιράζει πρόστιμα στους παραβάτες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου:
Οι ενδιαφερόμενοι καταστηματάρχες και λοιποί που επιθυμούν να κάνουν χρήση κοινοχρήστων χώρων (πλατείες –πεζοδρόμια – πεζόδρομους) για τη φετινή χρονιά (2018) πρέπει να προσέλθουν στο ΔΗΜΟ έως Μαΐου 11 2018 προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν.1080/80 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα και σύμφωνα με τον κανονισμό των κοινοχρήστων χώρο που έχει ψηφιστεί από το Δήμο με την αριθ. 199/2017 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Προκειμένου να χορηγηθεί η Άδεια Κατάληψης Κοινοχρήστου Χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων ή εμπορευμάτων, ο ενδιαφερόμενος απευθύνεται με αίτησή του στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

       ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΝΕΒΑΖΕΙ ρυθμούς ο Εμπορικός σύλλογος Κυπαρισσίας που ζητά δρομολόγιο του ΚΤΕΛ από κυπαρισσία προς το αεροδρόμιο της πόλης της Καλαμάτας όπως αναφέρει ανακοίνωση η οποία τονίζει ότι :
Μετά από πολλά παράπονα επισκεπτών της πόλης μας, επαγγελματιών αλλά και κάτοικων της πόλης της Κυπαρισσίας, αλλά και όλου του Δήμου Τριφυλίας, αφουγκραζόμενη ταυτόχρονα τις ανάγκες που πλέον έχουν δημιουργηθεί, ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο στο σύνολο του Δήμου μας, αιτούμαστε την θέσπιση δρομολογίου από και προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας με προορισμό την Κυπαρισσία, τα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους αντίστοιχα, σε συνάρτηση με τις πτήσεις εσωτερικού αλλά και εξωτερικού ώστε να εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό των πόλεων αυτών. Η ανάπτυξη του αεροδρόμιου της Καλαμάτας σε συνδυασμό με την ανάπτυξη τόσο την οικιστική αλλά κυρίως την τουριστική του Δήμου Τριφυλίας μας οδηγεί να καταθέσουμε το πιο πάνω αίτημα. Σας καλούμε να εξετάσετε το αίτημα μας για την πραγματοποίηση ενός μόνιμου δρομολογίου προς και από την Τριφυλία έστω και αρχικά κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες.
Ο Δήμος Τριφυλίας είναι ο Πρώτος σε έκταση δήμος της Μεσσηνίας και Δεύτερος σε πληθυσμό στην Μεσσηνία. Επίσης, πάνω από την μίση αγροτική παράγωγη του νομού παράγεται στον Δήμο Τριφυλίας καθώς και εδώ είναι η έδρα της σε όλους μας γνωστή costa navarino με τον τεράστιο αριθμό επισκεπτών. Η πόλη της Κυπαρισσίας είναι η τέταρτη σε πληθυσμό πόλη του νομού και σε αυτήν δραστηριοποιούνται 410 επιχειρήσεις όντας έτσι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου