28.4.18

ΚΥΠΡΟΣ - Συλλήψεις και αποκαλύψεις για το διπλό φονικό



Τρεις συλλήψεις… Ένα φονικό όργανο… Μερικά αιματοβαμμένα ρούχα… Και μια κοινωνία που με συγκλονισμό συνεχίζει να παρακολουθεί τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του αποτρόπαιου διπλού φονικού του Στροβόλου

Από το πρωί της Παρασκευής όλα έδειχναν ότι οι εξελίξεις στην υπόθεση του διπλού φονικού του Στροβόλου επρόκειτο να είναι καταιγιστικές. Η κατάθεση του 33χρονου υπόπτου από τη μία που από την αρχή παραδέχτηκε ότι γνωρίζει πολλά και η μαρτυρική κατάθεση του 15χρονου γιου του τραγικού ζεύγους από την άλλη που ήταν ο μοναδικός μάρτυρας του εγκλήματος, αναμενόταν ότι θα σημάνουν καθοριστικές εξελίξεις στην υπόθεση.

Όπως κι έγινε…
Κατά την πολύωρη κατάθεση του, ο 33χρονος που από χθες τελεί υπό κράτηση σε σχέση με την υπόθεση και ο οποίος παραδέχτηκε εμπλοκή, «έδειξε» στους ανακριτές το φονικό όργανο καθώς και τα αιματοβαμμένα ρούχα που ο δράστης φορούσε κατά τον επίμαχο χρόνο διάπραξης του εγκλήματος. Με το που ο 33χρονος «κελάηδησε» στις αρχές σήμανε συναγερμός. Μέλη της δύναμης μετέβησαν στην πατρική οικία του υπόπτου, όπου εντόπισαν ένα μαχαίρι που πιστεύεται ότι είναι αυτό με το οποίο διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα και κάποια αιματοβαμμένα ρούχα, τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, ώστε να συνδεθούν επιστημονικά με τη διπλή δολοφονία.

Ο 33χρονος δεν έμεινε μέχρι εκεί…
«Έδειξε» και δύο πρόσωπα ως συνεργούς του στην υπόθεση, οι οποίοι λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της κατάθεση του φόρεσαν χειροπέδες. Πρόκειται για τον 23χρονο αδελφό του και την 21χρονη συμβία του οι οποίοι οδηγούνται το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης.

Τον αναγνώρισε ο 15χρονος γιος…
Νωρίτερα και αφού πρώτα έδωσε μαρτυρική κατάθεση στους ανακριτές της υπόθεσης, στην παρουσία παιδοψυχολόγων, ο 15χρονος γιος του δολοφονηθέντος ζεύγους, αναγνώρισε σε αναγνωριστική παράταξη τον 33χρονο ύποπτο.
Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίστηκαν και μετά τις δύο νέες συλλήψεις με την ανακριτική ομάδα της υπόθεσης να αξιολογεί όλα τα στοιχεία που έχει ενώπιον της, τα οποία και αναμένεται να παρουσιάσει ενώπιον του Δικαστηρίου.

cyprustimes.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου