24.6.18

Στην Αμερική δεν βλέπουν Μουντιάλ '18

Αυτό το Μουντιάλ δεν συγκινεί το Αμερικάνικο φίλαθλο κοινό. Είναι γνωστό πως τους ενδιαφέρει περισσότερο το «φούτμπολ» (με τη μπάλα σαν πεπόνι) από το «σόκερ» (το ποδόσφαιρο της Ευρώπης).  
Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Nielsen η τηλεθέαση στις Η.Π.Α. έχει μειωθεί κατά 44% σε σχέση με το τελευταίο τουρνουά του 2014 στη Βραζιλία.
Δύο είναι οι βασικοί λόγοι.
Ο ένας έχει να κάνει με την απουσία της εθνικής ομάδας των Η.Π.Α. Δεν μπόρεσε να προκριθεί στα γήπεδα της Ρωσίας και δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον.
Οι ζώνες ώρας έναρξης των αγώνων. Με άλλα λόγια η διαφορά ώρας. Για παράδειγμα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 6 πμ στην Ανατολική Ακτή, πολύ νωρίτερα από ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία, στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η πτώση εμφανίζεται σε όλες τις αγγλόφωνες αθλητικές εκπομπές του καναλιού Fox και στις εκπομπές στα ισπανικά του Telemundo της NBCUniversal. 
Τα παιχνίδια της Fox έχουν κατά μέσο όρο 1.98 εκατομμύρια θεατές, έναντι 3.55 εκατομμυρίων στο ESPN από τα γήπεδα της Βραζιλίας πριν τέσσερα χρόνια (2014). 
Τα παιχνίδια που μεταδίδει η Telemundo έχουν συγκεντρώσει ένα μέσο κοινό 1,87 εκατομμυρίων θεατών, από 3,3 εκατομμύρια στην Univision πριν από τέσσερα χρόνια.
Και τα δύο δίκτυα κατέβαλαν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τα δικαιώματα μετάδοσης στις ΗΠΑ του φετινού Μουντιάλ στη Ρωσία και εκείνου του 2022 στο Κατάρ και τώρα και τα δύο αντιμετωπίζουν τις ίδιες αντίξοες προοπτικές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου